Μητσοτάκης: H εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια δεν προσφέρει κάτι

Μητσοτάκης: H εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια δεν προσφέρει κάτι

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ. Από τη στιγμή που υπάρχει νόμιμη άδεια για τη συγκέντρωση των αστυνομικών η ευθύνη για τη διαφύλαξη της τάξης είναι της κυβέρνησης. Τι απαντά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Τη θέση του ότι η εκδήλωση των αστυνομικών υπαλλήλων στα Εξάρχεια δεν προσφέρει κάτι αντίθετα μπορεί να ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, αλλά την ίδια ώρα αναγνώρισε το «δικαίωμα κάθε σωματείου να οργανώνει σε νόμιμα πλαίσια οποιαδήποτε εκδήλωση ή συγκέντρωση».

Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει θα καλέσει την ΠΟΑΣΥ να μην προχωρήσει σε αυτή την εκδήλωση καθώς «έχω ευθύνη να διασφαλίσω την κοινωνική ηρεμία. Δεν θεωρώ ότι, αυτή τη στιγμή, η συγκεκριμένη διαδήλωση θα είναι χρήσιμη. Θα τάραζε τα νερά, αλλά θα ανοίξει και τον ασκό του Αιόλου. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι μιας μεγάλης έκτασης σύρραξη εντός των Εξαρχείων».

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης και στο θέμα της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ τοποθετούνται κατά το πνεύμα της τοποθέτησής τους και για τη συγκέντρωση των «παραιτηθείτε» όπου αποστασιοποιήθηκαν μεν υπερασπίστηκαν δε το «δικαίωμα των πολιτών στην διαμαρτυρία κατά της κυβερνητικής πολιτικής».

Πιο συγκεκριμένα για την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ και την εκδήλωση της 29ης Ιουνίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι  η αυτονομία της ΠΟΑΣΥ είναι δεδομένη και αυτονόητη, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα κάθε σωματείου να οργανώνει σε νόμιμα πλαίσια οποιαδήποτε εκδήλωση ή συγκέντρωση. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ με δεδομένο ότι η απόφαση της ΠΟΑΣΥ έχει ληφθεί και η εκδήλωση έχει λάβει τη νόμιμη άδεια, σημείωσε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να διαφυλάξει την τάξη και την ασφάλεια όσων συμμετέχουν σε αυτήν.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης με την ΠΟΑΣΥ επανέλαβε ότι για τη ΝΔ η ασφάλεια των πολιτών είναι ύψιστη προτεραιότητα. Τόνισε, επίσης, τον καθοριστικό ρόλο της αστυνομίας και την απόλυτη στήριξή του στους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ στο πολύ σημαντικό έργο που εκτελούν. Αναγνώρισε τα μεγάλα προβλήματα σε σχέση με την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών που έχουν οξυνθεί τα τελευταία χρόνια.

«Πρόεδρε, χαιρόμαστε πάρα πολύ που για άλλη μια φορά, σε υποδεχόμαστε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη ανησυχία τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δημόσιας Τάξης και της ασφάλειας. Θα ήθελα να μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε τις πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει και που θα αναλάβετε, αφενός για να υπερασπιστείτε τον κλάδο τον οποίον εκπροσωπείτε και αφετέρου για να συμβάλλετε και εσείς ώστε να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας το οποίο φαίνεται ότι τελευταία απουσιάζει. Τουλάχιστον φθίνει.

Έχουμε πει πολλές φορές, ως Νέα Δημοκρατία, ότι για εμάς η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, προϋπόθεση ελευθερίας και Δημοκρατίας. Θα στηρίξουμε, σε κάθε περίπτωση, όλες τις προσπάθειες οι οποίες κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση».

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ως πότε η ΝΔ θα θεωρεί τους αστυνομικούς 'πελάτες' της και χειραγωγούμενα;

Τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συνάντηση με την ΠΟΑΣΥ, σχολίασε με ανακοίνωσή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Πριν από λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταδικάσει δημόσια σε συνέντευξή του τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σπεύσει να τη στηρίξει.

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ στηρίζει ή όχι τη συγκέντρωση που προανήγγειλε ο συνδικαλιστικός φορέας των αστυνομικών στα Εξάρχεια;

Η ΝΔ σχεδιάζει και άλλες δράσεις και ποιες; Ως πότε η ΝΔ θα θεωρεί τους αστυνομικούς «πελάτες» της και χειραγωγούμενα; Είναι αυτή υπεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;».
 

(Φωτογραφία: Sooc)

SHARE:

24Media Network