Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση στο δημόσιο δεν σημαίνει απολύσεις

Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση στο δημόσιο δεν σημαίνει απολύσεις
Κυριακος Μητσοτακης - Υπουργος Διοικητικης Μεταρυθμισης Φωτο/Χαρης Γκικας Κυριακος Μητσοτακης - Υπουργος Διοικητικης Μεταρυθμισης Φωτο/Χαρης Γκικας

Υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις στην αξιολόγηση είναι πολιτικά υποκινούμενες και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το μάτι» στους δημοσίους υπαλλήλους

Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, λόγω δυσμενούς αξιολόγησης, επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Χαρακτήρισε την αξιολόγηση εργαλείο βελτίωσης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και κάλεσε την ΑΔΕΔΥ να βάλει τέλος «στον φαύλο κύκλο της δικαστικής αντιπαράθεσης».

«Όσοι επικαλούνται σύνδεση του 15% με απολύσεις, απλά ψεύδονται» σημείωσε o υπουργός. Διαβεβαίωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από την αξιολόγηση, ενώ τους κάλεσε να προχωρήσουν στην αυτοαξιολόγηση, διευκρινίζοντας πως αν δεν το κάνουν, τότε απλά θα παρακαμφθεί αυτό το στάδιο και θα αξιολογηθούν από τους προϊσταμένους τους. Τόνισε ακόμη πως οι προϊστάμενοι έχουν υποχρέωση να συμμορφωθούν με την αξιολόγηση, από τη στιγμή που έχει ψηφιστεί ο νόμος.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις στην αξιολόγηση είναι πολιτικά υποκινούμενες και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το μάτι» στους δημοσίους υπαλλήλους υποσχόμενος παράλληλα διορισμούς και προσλήψεις. Σημείωσε, επίσης, πως έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των δομών του Δημοσίου, μέσω της συρρίκνωσης των οργανογραμμάτων των φορέων.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και ως προς τον συνολικό στόχο και ως προς τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών και πρόσθεσε ότι τα λάθη αυτά πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο δυνατό, πριν καταβληθεί η πρώτη δόση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα