Μητσοτάκης: Η Ευρώπη να μην προσποιείται ότι το προσφυγικό αφορά μόνο τις χώρες στα σύνορα της

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη να μην προσποιείται ότι το προσφυγικό αφορά μόνο τις χώρες στα σύνορα της

Να σεβαστεί τη συμφωνία για το προσφυγικό κάλεσε την Άγκυρα ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ΕΛΚ και τόνισε: “Η Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιάζεται”. Έστειλε όμως μηνύματα και στους Ευρωπαίους εταίρους

Μηνύματα προς την Τουρκία αλλά και την Ευρώπη όσον αφορά στο προσφυγικό- μεταναστευτικό έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε με νόημα πως: “Η Ευρώπη δεν μπορεί να προσποιείται ότι το προσφυγικό αφορά μόνο τις χώρες στα σύνορα της Ένωσης” και υπογράμμισε την ανάγκη να έρθει στο προσκήνιο μία κοινή πολιτική ασύλου και η προστασία των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων, καθώς και να γίνει απολογισμός των μέχρι σήμερα ενεργειών.

Επανέλαβε ότι η χώρα μας έχει φτάσει στα όρια της με τις προσφυγικές ροές και έθεσε το ζήτημα των τουρκικών ευθυνών.

Η συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας πρέπει να γίνει σεβαστή, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης. “Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα για να εφαρμόσει το δικό της σκέλος της συμφωνίας”, διεμήνυσε. Αναγνώρισε ότι η γειτονική χώρα όντως φιλοξενεί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, υπογράμμισε όμως ότι η Ευρώπη δε μπορεί να εκβιάζεται.

Ο πρωθυπουργός συνόψισε λέγοντας ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αποτελεσματικά πρέπει να προστατευθούν τα σύνορα, να υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών και να σταματήσουμε τις ροές.

Αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και στην εκλογική νίκη της ΝΔ. “Φυσηξε αέρας αλλαγής. Στις 7 Ιουλίου ο ελληνικός λαός είπε όχι στους λαϊκιστές και έδωσε ισχυρή αυτοδυναμία. Μετά από χρόνια κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει μεταρρυθμίσεις και θα συνεχίσουμε” είπε.

Δήλωσε ότι η ΝΔ νίκησε τους λαϊκιστές “τόσο από αριστερά όσο και από δεξιά” και είπε απευθυνόμενους στους ηγέτες των άλλων κομμάτων του ΕΛΚ πως αφού η ΝΔ άφησε την ακροδεξιά εκτός Βουλής στην Ελλάδα αυτό μπορεί να γίνει και στις δικές τους χώρες.

Τέλος αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή και στα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version