Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα αναγνωρίσει μονομερή αλλαγή στο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης
Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης EUROKINISSI

Ότι δεν είναι αναγκαία η αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και πως αυτές μπορούν να προωθηθούν με διάλογο, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνάντησή του με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κρήτης.

Τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και κυρίως την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, συζήτησαν σε συνάντησή τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Όπως αναφέρουν από την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κατανοεί απόλυτα τον αιφνιδιασμό και την αγανάκτηση που προκάλεσε στους κόλπους της Εκκλησίας ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις και οι ανακοινώσεις.

"Τους ενημέρωσε ότι δεν είχε καμία απολύτως προηγούμενη ενημέρωση για τη "συμφωνία", πόσο μάλλον για την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών. Χαρακτήρισε μάλιστα τη "συμφωνία" "άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του κ. Τσίπρα" καθώς, όπως είπε, "αυτό που απεδείχθη ότι τον ενδιέφερε ήταν η εξαγγελία 10.000 νέων κομματικών προσλήψεων". Ο πρόεδρος τη ΝΔ ξεκαθάρισε επίσης ότι ακόμα και αν ο κ. Τσίπρας επιβάλει μονομερώς την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, η Νέα Δημοκρατία δεν θα την αναγνωρίσει ως επόμενη κυβέρνηση και θα επαναφέρει το υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας τους", σημειώνουν στην Πειραιώς.

ADVERTISING

Ως προς το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, στη ΝΔ σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν είναι αναγκαία η αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος.

Τόνισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι αυτά μπορούν να προωθηθούν με καλόπιστο διάλογο και ότι δεν απαιτούν συνταγματική αναθεώρηση.

Υπενθύμισε επιπλέον ότι, όσα άρθρα και εάν προταθούν για αναθεώρηση από τη σημερινή κυβέρνηση,την ευθύνη για το αν τελικώς θα μεταβληθούν και σε ποια κατεύθυνση, την έχει, εκ του Συντάγματος, η Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε τέλος ότι η Νέα Δημοκρατία τάσσεται σταθερά υπέρ της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, πλην όμως για την υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άκαρπη συνάντηση Γαβρόγλου με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Καρφιά Ιερώνυμου κατά δελφίνων στην Ιερά Σύνοδο

SHARE:

24Media Network