Μητσοτάκης: ‘Η ΝΔ ενδιαφέρεται περισσότερο για τους αδύναμους’

Μητσοτάκης: ‘Η ΝΔ ενδιαφέρεται περισσότερο για τους αδύναμους’
Δεύτερη ημέρα της συζήτησης των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" (Παράλληλο Πρόγραμμα), το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Κατήγγειλε φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και χαρακτήρισε το παράλληλο πρόγραμμα «παράσταση χαμηλού επιπέδου». Μήνυμα σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Θετική θέση για τα hot spots και το ΝΑΤΟ.

Τις αιτιάσεις της κυβέρνησης περί «νεοφιλελευθερισμού» αποτίναξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Βουλή για το «παράλληλο πρόγραμμα» ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται περισσότερο για τους αδύναμους και στέλνοντας μήνυμα στους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες που εγκατέλειψαν τη ΝΔ.

«Το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι ένα δήθεν αντίβαρο στο ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου, στους αριστερούς πλειστηριασμούς και στο φορολογικό γκιλοτίνα που έρχεται» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή αντιγυρίζοντας ουσιαστικά στην κυβέρνηση τους ισχυρισμούς της περί κοινωνικής αναλγησίας . «Το παράλληλο πρόγραμμα αποτελεί μια παράσταση χαμηλού επιπέδου» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ως όραμά της την αναδιανομή της μιζέριας και της φτώχειας. «Δεν σας πιστεύει κανείς πια. Το “ηθικό πλεονέκτημα” και το μονοπώλιο της κοινωνικής σας ευαισθησίας έγιναν το συντομότερο ανέκδοτο» συμπλήρωσε.

Σε μια σαφή προσπάθεια να απευθυνθεί, μάλιστα, στα ακροατήρια των αγροτών και των ελευθέρων επαγγελματιών που εγκατέλειψαν την ΝΔ κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει τη θέληση και το σχέδιο να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδό τους.  «Η καλύτερη πολιτική για να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης είναι η ανάπτυξη και όχι η ελεημοσύνη» είπε και διεμήνυσε στην κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. «Θα μας πείτε ότι είναι νεοφιλελεύθερο και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θεσπίσαμε;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και προανήγγειλε επέκταση του επιδόματος ανεργίας και στήριξη της προσχολικής αγωγής. Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε καταστροφή τους αγρότες και προωθεί ένα ασφαλιστικό «λαιμητόμο» για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Προειδοποίησε δε ότι η κυβέρνηση δεν θα κατορθώσει να αποτρέψει τη μείωση συντάξεων.

Κατήγγειλε, όμως, την κυβέρνηση και για «παράλληλο πρόγραμμα» επίθεσης στους άξιους. Κατήγγειλε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι έχει ανοίξει πόλεμο κατά των νέων και παραγωγικών γενεών και υπενθύμισε ότι η ΝΔ έδωσε κοινωνικό μέρισμα, ύψους 450 εκ. ευρώ, στους αδύναμους την ώρα που η κυβέρνηση «μοιράζει ασπιρίνες».

Δεν θα εντάξω το προσφυγικό στην εσωτερική αντιπαράθεση

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι στο πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες κράτησε στάση εθνικής ευθύνης. «Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να ξεφύγει η χώρα από τη μοιρολατρία των κλειστών συνόρων που χωρίς κανένα λόγο προανήγγειλαν οι υπουργοί της κυβέρνησης» είπε και πρόσθεσε: «δεν επέλεξα να εμπλέξω το εθνικό ζήτημα στη μυλόπετρα της εσωτερικής αντιπαράθεσης». «Αγωνίζομαι να αποκαταστήσω την εικόνα της χώρας που έχει βαρύτατα τραυματίσει ο κ. Τσίπρας. Η διεθνής εικόνα της χώρας είναι δυστυχώς στο ναδίρ» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε απελπιστικά στο προσφυγικό. Αναγνώρισε, όμως, ότι σήμερα καταγράφεται αξιοσημείωτη πρόοδος στο προσφυγικό. Παράλληλα, χαρακτήρισε «απαραίτητη εξέλιξη» η εμπλοκή του ΝΑΤΟ για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών. Υπογράμμισε, όμως, ότι τρέπει να διευκρινιστούν κάποια θέματα και να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα