Μητσοτάκης: Η σκευωρία της Novartis ενδεικτική της αντίληψης ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος δικαίου

Συνάντηση με τους πρέσβεις των κρατών- μελών της ΕΕ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με τους πρέσβεις των κρατών- μελών της ΕΕ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. Αγορές και επενδυτές προσδοκούν νίκη της ΝΔ, εκτίμησε, ενώ διαμήνυσε ότι με δεδομένη την ανοχή των εταίρων στο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένει αλλαγή της συμφωνίας για τους δημοσιονομικούς στόχους

Γεύμα εργασίας με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,με πρωτοβουλία του Ρουμάνου Πρέσβη, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συζήτηση στράφηκε κυρίως γύρω από την οικονομία, αλλά και θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, με τον πρόεδρο της ΝΔ να αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην υπόθεση Novartis, αλλά και στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για όψιμη και υποκριτική επίκληση του κινδύνου της ακροδεξιάς από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως τόσα χρόνια ο κ. Τσίπρας συγκυβερνούσε με τον κ. Καμμένο. Σημείωσε, ακόμη, πως η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία. Η σκευωρία της Novartis στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα είναι δυστυχώς, μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου, υποστήριξε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει εφ’ όλης της ύλης -ενόψει και των επικείμενων εκλογών- τους εκπροσώπους των εταίρων μας στην Ε.Ε για τις θέσεις της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ευθέως σε σειρά ερωτήσεων που του τέθηκαν και αφορούσαν την οικονομία, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ΝΔ, την εξωτερική πολιτική και φυσικά τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές πως η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα εφαρμόσει εκείνο το μείγμα πολιτικής που θα βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση και θα επιτρέψει στους πολίτες να ανασάνουν από την υπερφορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

“Αγορές και επενδυτές προσδοκούν νίκη της ΝΔ”

Για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα πραγματικό success story. Ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης, της τάξης του 2%, δεν αρκεί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, εκτίμησε και τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας και η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι αγορές, όπως επίσης και οι πιθανοί επενδυτές, προσβλέπουν σε μια ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ, καθώς αναμένουν από την επόμενη κυβέρνηση να  υλοποιήσει όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, σχολίασε μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή των πρέσβεων στην ευελιξία που θα πρέπει να επιδείξουν τα κράτη-μέλη αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και τους τρόπους που αυτοί θα επιτευχθούν. Η ΝΔ θα είναι μία κυβέρνηση με ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόσημο τόνισε και δήλωσε στους πρέσβεις των χωρών της ΕΕ ότι δεδομένης της ανοχής που επέδειξαν οι εταίροι μας σε μία κυβέρνηση που το 2015 κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό, αναμένει την κατανόηση τους στην αλλαγή παραμέτρων της συμφωνίας που άλλωστε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας. Σε κάθε περίπτωση, θεμέλιο των σχέσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της θα πρέπει να είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη, πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ως πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αμβλύνει τις συνέπειες της. Θα δώσει έμφαση στη διασφάλιση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το brand «μακεδονικός». Ενώ υπογράμμισε την σημασία που αποδίδει στην κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η κάλπη των Ευρωεκλογών θα στείλει ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι Έλληνες πολίτες έχουν να ψηφίσουν 4 χρόνια και στις ευρωεκλογές θα εκφράσουν τόσο την αποδοκιμασία τους κατά της κυβέρνησης  όσο και τη στήριξη τους στο σχέδιο της ΝΔ προέβλεψε και είπε χαρακτηριστικά: «Θα είναι ο πρώτος γύρος για τις εθνικές εκλογές που ακολουθούν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Η κυβέρνηση έστησε σκευωρία με τη Novartis λόγω Σκοπιανού 

Novartis: ΝΔ κατά κυβέρνησης και δικαστών, ενώ ο Γεωργιάδης σπεύδει να στηρίξει Λοβέρδο

SHARE:

24Media Network