Μητσοτάκης για Μάτι: Επικοινωνιακή φιέστα μπροστά στις κάμερες την ώρα που γνώριζαν για νεκρούς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε ανάρτηση του στο facebook διερωτάται πόση αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και πόσος κυνισμός χρειάζεται, δηλώνει συγκλονισμένος από την αξιοπρέπεια των απλών πολιτών και των κρατικών λειτουργών και προαναγγέλλει ανασυγκρότηση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και της Πυροσβεστικής.

Πόση αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και πόσος κυνισμός χρειάζεται για να στήνεις μια επικοινωνιακή φιέστα μπροστά στις κάμερες, την ώρα που γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι μπροστά σε μια πρωτοφανή τραγωδία με πολλούς νεκρούς” διερωτάται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στο facebook για το χειρισμό της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει συγκλονισμένος από την αξιοπρέπεια των απλών πολιτών και των κρατικών λειτουργών, που μάταια περίμεναν όπως τονίζει έναν υπεύθυνο να τους συντονίσει. Και προαναγγέλλει ανασυγκρότηση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι “με το πάτημα ενός κουμπιού θα αλλάξουν όλα σε ένα κράτος μπάχαλο”, αλλά μπορεί να εγγυηθεί ότι η επόμενη κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά και θα αξιοποιήσει τους ικανότερους, μακριά από κομματικές παρωπίδες. Επισημαίνει επίσης ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και δεν έχει γίνει τίποτε ώστε η χώρα να είναι προετοιμασμένη και να μη ζήσει και εφέτος νέα συμφορά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ειδικότερα έγραψε στο facebook:

“Ανατρίχιασα βλέποντας χθες το αφιέρωμα του Αλέξη Παπαχελά για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το τραγικό απόγευμα της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Τρία πράγματα ήρθαν αμέσως στο μυαλό μου.

Πρώτον, πόση αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και πόσος κυνισμός χρειάζεται για να στήνεις μια επικοινωνιακή φιέστα μπροστά στις κάμερες, την ώρα που γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι μπροστά σε μια πρωτοφανή τραγωδία με πολλούς νεκρούς. Και χθες βράδυ, που αποκαλύπτονταν αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία, να χορεύεις ξέγνοιαστος με την ίδια παρέα συνενόχων εκείνης της νύχτας.

Δεύτερο με συγκλόνισε η αξιοπρέπεια των απλών πολίτων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστροφή και τον θάνατο. Αλλά και των συνεπών κρατικών λειτουργών που μάταια έψαχναν έναν υπεύθυνό να τους πει τι να κάνουν. Σκύβω το κεφάλι μου με σεβασμό. Τίποτε άλλο.

Τρίτον, μας περιμένει πολύ δουλειά την επόμενη μέρα για να βάλουμε σε τάξη ένα διαλυμένο κράτος που δεν υπηρετεί τον πολίτη. Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε προχθές και δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι φέτος ώστε να μην ζήσουμε ξανά μια νέα συμφορά.

Δουλεύουμε πολύ μεθοδικά ένα σχέδιο για την ουσιαστική ανασυγκρότηση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και της Πυροσβεστικής. Εφόσον με εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι το με το πάτημα ενός κουμπιού θα αλλάξουν όλα σε ένα κράτος μπάχαλο. Μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι θα δουλέψουμε σκληρά και με επαγγελματισμό. Και κυρίως αξιοποιώντας τους ικανότερους, μακριά από κομματικές παρωπίδες.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης
SHARE: