Μητσοτάκης: Με γραμμή 'Νόμος και τάξη' στην υπόθεση Γιαγτζόγλου

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη γραμμή νόμος και τάξη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι "διαπραγματεύεται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία και κάνει ότι της ζητούν", με αφορμή τη μεταφορά Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού

Σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι «η βία και η ανομία επεκτείνονται από το κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας» και μιλάει για «ανασφάλεια» των πολιτών από τη δράση «ανεξέλεγκτων κουκουλοφόρων».

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγα 24ωρα μετά την αποφυγή κυρώσεων από τον πρόεδρο της ΝΔ στον Θανάση Δαβάκη για τις ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις του κατά τον Ρομά με αφορμή κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή της Λακωνίας.

Αναλυτικά η δήλωση Μητσοτάκη:

«Η βία και η ανομία, δυστυχώς, επεκτείνονται από το Κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι πολίτες νοιώθουν ανασφάλεια, καθώς κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι περιουσίες τους από διάφορους ανεξέλεγκτους κουκουλοφόρους.

Η Κυβέρνηση έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να διαπραγματεύεται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία και εν τέλει να κάνει ό,τι της ζητούν. Αυτό συνιστά βαρύ πλήγμα για τη δημοκρατική νομιμότητα και το Κράτος δικαίου. Είναι πρόκληση για τους πολίτες που αισθάνονται απροστάτευτοι. Εγγυώμαι ότι τα φαινόμενα αυτά θα σταματήσουν αμέσως από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το Ελληνικό Κράτος δεν θα ανέχεται πράξεις ή απειλές βίας. Οι πολίτες θα προστατεύονται. Η Αστυνομία έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Θα της παρέχουμε την πολιτική κάλυψη για να επιτελέσει την αποστολή της.

Οι φυλακές του Κορυδαλλού θα πάψουν να είναι άντρο όσμωσης ποινικών και τρομοκρατών. Οι τρομοκράτες θα μεταφερθούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Οι πολίτες, ασχέτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, απαιτούν ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές τους.

Να μας έχουν εμπιστοσύνη ότι αυτό θα συμβεί». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου

SHARE:

24Media Network