Μητσοτάκης: Με κυβέρνηση ΝΔ τα άβατα θα τελειώσουν

Μητσοτάκης: Με κυβέρνηση ΝΔ τα άβατα θα τελειώσουν
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκδήλωση "Ελλάδα 2021 - Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία" που διοργάνωσε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ) Eurokinissi

Έμφαση στον τομέα της ασφάλειας έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ΚΕΦΙΜ. Αναφέρθηκε στα Εξάρχεια και τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν χθες για τον Π.Μπακογιάννη. Επανέλαβε ότι το άσυλο και ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθούν - Έμμεση μόνο νύξη για Novartis.

Στην ασφάλεια, την οποία χαρακτήρισε προϋπόθεση για να είναι ελεύθερη μία κοινωνία, εστίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση “Ελλάδα 2021 – Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία” που διοργάνωσε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ).

“Η ελευθερία και η ευθύνη είναι έννοιες αδιαίρετες. Προϋποθέτουν μία κοινωνία με κανόνες. Σήμερα όλοι ψάχνουν πως η Ελλάδα θα γίνει μία κανονική χώρα. Η λέξη κανονικότητα προέρχεται ως λέξη απο τον κανόνα δηλαδή το νόμο, τη ρύθμιση, την αρχή” σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υποστήριξε ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να είναι πραγματικά ελεύθερη εάν οι πολίτες της δεν αισθάνονται ασφαλείς και σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στα Εξάρχεια. Εκτίμησε ότι είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας να μπει τέλος σε αυτή την ανομία, καθώς “η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως, φτάσαμε στο σημείο εγκληματικές συμμορίες όχι μόνο να οπλοφορούν αλλά να αφοπλίζουν άντρες της Αστυνομίας”.

Ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε ότι “το άβατο των Εξαρχείων κάνει αβίωτο το βίο των κατοίκων της περιοχής” και σημείωσε ότι “χθες έφθασαν στο σημείο να διαλύσουν μία ειρηνική συγκέντρωση των κατοίκων με χυδαία συνθήματα σε βάρος νεκρών”, αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια όπου ακούστηκαν συνθήματα για τον τάφο του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, παρουσία μάλιστα του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια πολιτών και τόνισε: “Με κυβέρνηση ΝΔ, εφόσον μας εμπιστευθούν οι πολίτες, τα άβατα τελειώνουν, όπως και το άσυλο εγκληματικότητας.”

Πρόσθεσε ότι: “Το άσυλο δε θα αλλάξει, θα καταργηθεί αμέσως μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας και το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως όλοι οι δημόσιοι χώροι. Εξάλλου κανείς δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης στο πανεπιστήμιο και στη χώρα”.

Επανέλαβε επίσης ότι θα καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου, “που απελευθέρωσε χιλιάδες εγκληματίες” και ότι θα γίνει διαχωρισμός μεταξύ κρατουμένων, μεταξύ δηλαδή των σκληρών ποινικών και των τρομοκρατών, που θα κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Εξήγγειλε τέλος την επανίδρυση της ομάδας Δέλτα ταχείας επέμβασης και την ενίσχυση της ΔΙΑΣ, καθώς και στοχευμένες δράσεις σε περιοχές υψηλής παραβατικότητας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε μία έμμεση μόνο αναφορά στην υπόθεση Novartis, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να επαναφέρει τη δημόσια συζήτηση στο πεδίο της καθημερινότητας, όπως έχει γράψει το News 24/7.

“Η δυσοσμία των κυβερνητικών σκανδάλων δεν κρύβεται, όση λάσπη και να πετούν οι πραγματικοί ένοχοι” σημείωσε με νόημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε επίσης μία γενικότερη ιδεολογική τοποθέτηση, αποδίδοντας φιλελεύθερο χαρακτήρα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, ενώ εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα ιδρύσει το πρώτο πρότυπο σχολείο στη δυτική Αττική και συγκεκριμένα στο Περιστέρι. 

Φιλελεύθερο αποτύπωμα στην Επανάσταση του 1821

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για φιλελεύθερο αποτύπωμα στην Ελληνική Επανάσταση, καθώς όπως είπε η διακήρυξη της ελληνικής ανεξαρτησίας κάνει λόγο για πόλεμο με αιτία την ανάκτηση της προσωπικής ελευθερίας, της ατομικής ιδιοκτησίας και της τιμής.

“Αυτή η φιλελεύθερη προοδευτική πτυχή της ελληνικής επανάστασης κινδυνεύει να χαθεί κάτω από το βάρος μίας βαλκανικής παράδοσης και του δυστυχώς ανολοκλήρωτου μεταρρυθμιστικού προγράμματος της χώρας” είπε ο κ.Μητσοτάκης

“Οι φιλελεύθεροι και προοδευτικοί Ελληνες κάθε απόχρωσης καλούνται εδώ και 200 χρόνια να απαντήσουν στο ίδιο πρόβλημα. Οταν το πετύχαιναν, έστω για λίγο όπως ο Ελεύθεριος Βενιζέλος, η Ελλάδα άλλαζε. Όταν οι δυνάμεις αυτές αδρανούσαν, ακολουθούσαν δεινά και χρεοκοπίες. Σήμερα ο βασικός κεντροδεξιός πολιτικός φορέας του τόπου που έχει στο DNA του την φιλελεύθερη πολιτική παράδοση καλείται να υπερβεί το ίδιο πρόβλημα και μαζί φυσικά τις δικές της αδυναμίες” πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι: “Οι φιλελεύθεροι από τη θολή έννοια λαός επιλέγουμε την έννοια πολίτης, αντί της άμορφης μάζας επιλέγουμε την έννοια του προσώπου, του πολίτη και δεν ταυτίζουμε το κράτος με το δημόσιο συμφέρον, αρνούμαστε αυτή την απλοϊκή ταξική ερμηνεία”.

Υποστήριξε εξάλλου ότι: “Η ιστορία απέδειξε πως όσοι επικαλέστηκαν την ταξική πάλη έφεραν τελικά κατάλυση ελευθερίας και απολυταρχικά καθεστώτα”.

Δήλωσε πάντως ότι: “Στην Ελλαδα δεν έχει καμία θέση ο φονταμενταλισμός των αγορών που υποτίθεται πολεμούν οι κυβερνώντες, αλλά έξυπνες λύσεις που συνδυάζουν αγορά και κράτος” και έφερε ως παραδείγματα τη διαχείριση των απορριμμάτων με παροχή υπηρεσιών από τον ιδιωτικο τομέα, αλλά διατήρηση κανόνων και ελέγχου από το κράτος, και τις υποδομές με προτάσεις καινοτομίας από τον ιδιωτικό τομέα.

Είπε επίσης “όχι στο παλιό κράτος- τέρας που παίζει το ρόλο του επιχειρηματία, αλλά όχι και στον επιχειρηματία- βαμπίρ που θέλει να ζει μόνο από το κράτος”, τονίζοντας ότι: “Ο προοδευτικός φιλελευθερισμός αξιοποιεί εργαλεία όπως η ελευθερία των αγορών χωρίς να εγκλωβίζεται από αυτά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα