Μητσοτάκης: Με ΝΔ θα υπάρχουν για όλους ιδιωτικοί και δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Εγκαίνια του Α’ Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Παπάγου β Χολαργού παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εγκαίνια του Α’ Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Παπάγου β Χολαργού παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στα εγκαίνια του Α’ Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Παπάγου – Χολαργού βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ

Είναι άδικο να υπάρχουν σήμερα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στην προσχολική αγωγή τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την παρουσία του σήμερα στα εγκαίνια του Α’ βρεφονηπιακού σταθμού του δήμου Παπάγου-Χολαργού χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο έργο «στολίδι» για το δήμο και συνεχάρη τον Κωστή Χατζηδάκη για τη χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία του έργου αλλά και στη σπουδαιότητα της προσχολικής αγωγής αναφέροντας ότι σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ τα παιδιά κάτω των 15 ετών που είχαν πρόσβαση στην προσχολική αγωγή είχαν περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης κατά 30%.

«Πρέπει να δώσουμε σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως της οικονομικής τους δυνατότητας τις ίδιες ευκαιρίες» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας «άδικο» να υπάρχουν σήμερα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στην προσχολική αγωγή. «Θέλω να δεσμευτώ ότι με τη ΝΔ όλα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση στην προσχολική αγωγή, είτε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα» σημείωσε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι δεν αρκεί μόνο η υλικοτεχνική υποδομή αλλά και το τι θα διδάσκεται ενώ ανέφερε ότι η πολιτεία θα πρέπει να δημιουργήσει μια «ενιαία δομή στο σύστημα παιδείας» ώστε να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση

ADVERTISING

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την προσφορά του προσωπικού σ’ αυτές τις δομές κάνοντας λόγο για «περίσσευμα ψυχής» ενώ υπογράμμισε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του βρεφονηπιακού σταθμού ότι  «το κάνετε με αγάπη και αξίζετε να λειτουργείτε με εργασιακή ασφάλεια».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε «γιατί το δημόσιο να προσλαμβάνει τακτικό προσωπικό για αλλά πράγματα και δεν προσλαμβάνει τακτικό προσωπικό για τέτοιες δομές. Η μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση πρέπει να ξεκινήσει από κάτω προς τα πάνω» είπε.

"Περισσότερα από ποτέ, τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σήμερα σε παιδικούς σταθμούς"

"Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε σήμερα ότι με τη ΝΔ «δεν θα υπάρξει παιδί που δεν θα έχει πρόσβαση σε παιδικό σταθμό». Γεγονός είναι πάντως ότι σήμερα, με τη συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας και Εργασίας, έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς περισσότερα παιδιά από ποτέ, συγκεκριμένα 92.750 παιδιά έναντι 80.326 τη χρονιά 2014-15, στον καιρό του παλιού καθεστώτος. Ακόμα, για πρώτη φορά, απέκτησαν δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς 44.000 παιδιά, οι γονείς των οποίων βρίσκονται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας", υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ.

Και συνεχίζουν: "Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκαίων δαπανών καλύφθηκε με εθνικούς πόρους και όχι με πόρους του ΕΣΠΑ. Σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται ένα απλό και αντιγραφειοκρατικό σύστημα, φιλικό προς τους γονείς και τις δομές. Με το νέο σύστημα καταβάλλονται στους παιδικούς σταθμούς εγκαίρως τα τροφεία και έτσι, για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι εισπράττουν τον μισθό τους τακτικά κάθε μήνα και εξασφαλίζεται η ποιοτική διατροφή των παιδιών και η απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

Είναι τουλάχιστον περίεργο, ο κ. Μητσοτάκης, ο γνωστός «κόφτης» θέσεων εργασίας σε δημόσιες δομές να αναρωτιέται γιατί το Δημόσιο δεν προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Γιατί δεν το έκανε όσο ήταν ο αρμόδιος υπουργός;".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Δε θα ψηφίσουμε τα μέτρα του Τσίπρα

Αιχμές Μητσοτάκη για κυβερνητικούς 'παλικαρισμούς' και 'τυχοδιωκτισμούς' στο εξωτερικό

SHARE:

24Media Network