Μητσοτάκης με Πούτιν: Αναφορές σε επενδύσεις και Καραμανλή

ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Πιθανό ταξίδι του προέδρου της ΝΔ στη Μόσχα μέσα Ιουνίου. Ο Μητσοτάκης τόνισε το προσωπικό του ενδιαφέρον για τη σύσφιξη των ελληνορωσικών σχέσεων και ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα οι βουλευτές της ΝΔ να στηρίξουν τις ρωσικές πρωτοβουλίες

Ο μόνος πολιτικός αρχηγός πέραν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που συνάντησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα ενδεχομένως να συναντηθούν ξανά στα μέσα Ιουνίου στη Μόσχα, την οποία πιθανώς να επισκεφθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εν τω μεταξύ ο κ.Μητσοτάκης τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ, μεσολαβώντας έτσι ως κόμμα- μέλος του ΕΛΚ για τις σχέσεις με Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος δέχθηκε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ξενοδοχείο του στο Καβούρι.

"Σας ευχαριστώ που δεχθήκατε να συναντηθούμε. Ήδη ανέφερα ότι τα μέλη της οικογένειας σας που ασχολήθηκαν με την πολιτική συνέβαλαν στις ελληνορωσικές σχέσεις. Με μεγάλη χαρά μπορώ να πω ότι η ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων υπερβαίνει την πολιτική και πολλά κάναμε για την ανάπτυξη των σχέσεων, όταν στην Ελλάδα ήταν οι εκπρόσωποι του κόμματος σας", είπε ο κ.Πούτιν στον κ.Μητσοτάκη.

"Η σημερινή επίσκεψη ήταν επιτυχής και ουσιαστική. Για πολλά πράγματα συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό και είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χαρά μου να σας γνωρίσω προσωπικά. Ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποι του κόμματος σας στη Βουλή θα στηρίξουν τις ρωσικές πρωτοβουλίες" πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

"Σας ευχαριστώ πολύ που παρά το πιεσμένο σας πρόγραμμα βρεθήκαμε. Χαίρομαι να έχω την τιμή να ανήκω σε μία παράταξη που όταν βρέθηκε στην κυβέρνηση το 2004 με 2009 έκανε πάρα πολλά πράγματα για να προωθήσει τις ελληνορωσικές σχέσεις", απάντησε ο κ.Μητσοτάκης.

"Οι δεσμοί μας είναι παρά πολλοί, ανάγονται στις παραδόσεις, τη θρησκεία μας και την κοινή γεωγραφική θέση. Σε αυτή τη συγκυρία υπάρχει μία διακομματική συμφωνία ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία θα ενισχυθούν περισσότερο. Έχω προσωπικά έντονο ενδιαφέρον για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων" πρόσθεσε και συνέχισε:

"Η ΝΔ ήταν πάντα ως ένα φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και χαιρόμαστε που έστω με μία καθυστέρηση η κυβέρνηση κινείται σε αυτή την κατεύθυνση. Η χώρα μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και δεν θα βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης χωρίς ξένες επενδύσεις, για αυτό καλοσωρίζουμε το ενδιαφέρον σας για περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων, που μπορούν να πάνε πέρα από τον τουρισμό".

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Ρωσίας και στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, καταλήγοντας: "Υπάρχει μια κινητικότητα που μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους, αλλα τα δύσκολα είναι μπροστά μας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πούτιν, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network