Μητσοτάκης: Να παραιτηθεί ή ο Μουζάλας ή ο Καμμένος

Μητσοτάκης: Να παραιτηθεί ή ο Μουζάλας ή ο Καμμένος
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ// .(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής με αφορμή την αναφορά του στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία

Ένα βήμα παραπέρα πηγαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το θέμα που ανέκυψε με την αναφορά του Γιάννη Μουζάλα στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με προσωπικές του πλέον δηλώσεις ζήτησε είτε να παραιτηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είτε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος και σήμερα ζήτησε την παραίτηση του κ.Μουζάλα.

Ο κ.Μητσοτάκης θέτει συνεπώς πλέον ζήτημα κυβέρνησης, καθώς παραίτηση του κυβερνητικού εταίρου θα έθετε εν αμφιβόλω την κυβερνητική σταθερότητα.

“Εδώ που έχουμε φτάσει η παραίτηση Μουζαλα είναι επιβεβλημένη. Να παραιτηθεί ο Μουζαλας η ο Καμμενος. Ατόπημα μεγάλο, στην πολιτική αυτά που λέμε έχουν επιπτώσεις”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στο ραδιόφωνο του Σκαϊ. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να δώσει απάντηση μέσα στην ημέρα.

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο κ. Μουζαλας δεν έπρεπε να παραιτηθεί μόνο γιατί χρησιμοποίησε το όνομα Μακεδονία, αλλά και γιατί απέτυχε να διαχειριστεί το πρόβλημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τα αυτονόητα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Εξέφρασε δε ανησυχία για τα αποτελέσματα της αυριανής Συνόδου Κορυφής, αναφέροντας ότι υπάρχει διχασμός σε σχέση με το ρόλο της Τουρκίας, όμως δεν πρέπει να υπάρξουν υπερβολικές εκπτώσεις για την ενταξιακή της πορεία.

Με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του στην Ειδομένη ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εκκενώσει τον καταυλισμό και να μεταφέρει τους μετανάστες σε κλειστές δομές και τους πρόσφυγες σε ανοικτές δομές με συνθήκες υγιεινής.

“Δεν ξέρω αν σε κάποια μυαλά της κυβέρνησης οι εικόνες της Ειδομενης δεν τους εξυπηρετούσαν ως διαπραγματευτικό όπλο σε κάποιο άλλο μέτωπο” σχολίασε μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίτηδες η κυβέρνηση άφησε την κατάσταση στον καταυλισμό να εξελιχθεί έτσι ώστε να ζητήσει ανταλλάγματα σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα