Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αποδέχτηκε τον αφελληνισμό του Ελληνικού Φεστιβάλ

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αποδέχτηκε τον αφελληνισμό του Ελληνικού Φεστιβάλ

Μετά την επιλογή Φάμπρ, την κατάργηση της παρουσίας των Ελλήνων δημιουργών στο Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου καταγγέλλει η ΝΔ

Με δήλωση του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι αποδέχεται τον αφελληνισμό του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου.

Η τοποθέτηση του Βέλγου Γιαν Φάμπρ και η απόφαση Μπαλτά την παρουσία Ελλήνων δημιουργών στο φεστιβάλ προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ.

“Το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, για σχεδόν 60 χρόνια, αγκαλιάζει και αναδεικνύει διεθνώς την ελληνική πολιτιστική δημιουργία.

Μέσα από αυτόν το θεσμό ουσιαστικά αναπαράγεται, εξελίσσεται και μεταδίδεται στις επόμενες γενιές το αρχαίο ελληνικό θέατρο. Κυρίως όμως τροφοδοτείται η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Με έκπληξη, αλλά κυρίως με λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μπαλτάς, προχωρά ανάμεσα στα άλλα και στην κατάργηση της παρουσίας των Ελλήνων δημιουργών. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τον αφελληνισμό ενός κατεξοχήν εθνικού, πνευματικού, αλλά και τουριστικού προϊόντος, έστω και με όρους εξευτελιστικής ποσόστωσης”, ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης, προσθετοντας:

“Έστω και τώρα, ζητώ από τον κ. Τσίπρα να αναιρέσει αυτήν την άστοχη και πρωτοφανή απόφαση. Το Ελληνικό Φεστιβάλ θα πρέπει να συνεχίσει να εκπέμπει διεθνώς τον ελληνικό πολιτισμό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τον Γιάν Φαμπρ

SHARE:

24Media Network