Μητσοτάκης προς ΕΕ: Να μην μεταφερθεί η ενεργειακή κρίση στα νοικοκυριά

Μητσοτάκης προς ΕΕ: Να μην μεταφερθεί η ενεργειακή κρίση στα νοικοκυριά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύνοδο της ΕΕ 2021 John Thys/ap

Τι είπε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Καλεί την Ευρώπη να στραφεί στην Αίγυπτο για το φυσικό αέριο.

Ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε η ενεργειακή κρίση να μη μεταφερθεί στα νοικοκυριά ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβαση του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα τη γεωπολιτική διάσταση του ενεργειακού και καλώντας την ΕΕ να στραφεί στην Αίγυπτο για ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, κάτι που θα οδηγούσε την Ευρώπη και σε μία πιο ουσιαστική στάση απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ειδικότερα τη σημασία όχι μόνο των προμηθειών, αλλά και των δυνατοτήτων αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι πρέπει: “Να μελετηθεί η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας προκειμένου να εξεταστεί τί παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν για να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε απότομες μεταβολές τιμών” και υπογράμμισε πως: “Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να μην μεταφερθεί η κρίση στα νοικοκυριά”.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε επίσης όπως αναφέρθηκε τη γεωπολιτική διάσταση του ενεργειακού και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ανατολική Μεσόγειος ως εναλλακτική πηγή στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Τόσο στην ηλεκτρική ενέργεια όσο και στο φυσικό αέριο, η Αίγυπτος, με την οποία η χώρα μας υπέγραψε συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης, μπορεί να γίνει η γέφυρα της Αφρικής με την Ευρώπη, καθώς μπορεί να εξάγει ηλεκτρική πράσινη ενέργεια σε χαμηλές τιμές και να τη μεταφέρει μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και υγροποιημένο φυσικό αέριο, είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ο κ. Μητσοτάκης.

Για την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου- Κύπρου που έλαβε χώρα στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη και τις συμφωνίες που υπογράφηκαν ενημέρωσε άλλωστε νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης και τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα