Μητσοτάκης σε αγρότες: Δρομολογήθηκε η δέσμευση για χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα

Διαβάζεται σε 3'
Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους των αγροτών
INTIME

“Δρομολογήθηκε η δέσμευση για χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα” επισήμανε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των αγροτών.

Για «δρομολόγηση της νομοθετικής ρύθμισης για προσφορά χαμηλότερου ρεύματος στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους σε ορίζοντα 10ετίας», μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του ομιλία στη νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή (15/03).

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην διενέργεια των ευρωεκλογών σε τρεις μήνες, λέγοντας πως ένα από τα σημαντικά ζητήματα είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική.

«Χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. Δρομολογήθηκε η δέσμευση για χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα», επισήμανε αρχικά ο πρωθυπουργός. «Όπως βλέπετε, οι συναντήσεις και οι συσκέψεις για τα ζητήματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και ειδικά τα θέματα της Θεσσαλίας είναι συχνές και θέλαμε να δώσουμε συνέχεια συνέχεια στην προηγούμενη συζήτησή μας, για να συζητήσουμε λίγο πιο αναλυτικά και να ακούσουμε τις απόψεις των θεσμικών εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, όπως είναι, όπως είστε συγκεντρωμένες και συγκεντρωμένοι σήμερα σε αυτό το τραπέζι. Δεν θα επαναλάβω αυτά τα οποία είπαμε και την προηγούμενη φορά. Να σταθώ μόνο σε δύο σημεία, τα οποία νομίζω ότι έχουν ένα ενδιαφέρον και χάριν της επικαιρότητας δρομολογήθηκε η νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τη δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει να μπορούμε να προσφέρουμε χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους μας σε ορίζοντα δεκαετίας» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Σημαντική παρέμβαση, η οποία αν μη τι άλλο εξασφαλίζει προβλεψιμότητα για έναν σημαντικό συντελεστή κόστους για πολλούς από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας.

Και το δεύτερο, το οποίο θέλω να τονίσω και νομίζω ότι είναι και επίκαιρο, λαμβάνοντας υπόψη το πού βρισκόμαστε στον ευρύτερο εκλογικό κύκλο: Σε τρεις μήνες από τώρα, κάτι λιγότερο από τρεις μήνες, θα έχουμε ευρωεκλογές και ένα από τα σημαντικά ζητήματα τα οποία θα κληθούμε να συζητήσουμε στις ευρωεκλογές θα είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Η άποψη η δικιά μας είναι πολύ σαφής και διατυπωμένη και σε επίπεδο υπουργού. Χρειάζονται παρεμβάσεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική – και άμεσες παρεμβάσεις.

Ήδη το υπουργείο έχει καταθέσει μια σειρά από σκέψεις στο Συμβούλιο Υπουργών σχετικά με τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τα εργαλεία της ΚΑΠ, αλλά ενδεχομένως θα χρειαστεί και μια πιο ουσιαστική μέσο-μακροπρόθεσμη συζήτηση, η οποία πιθανώς να φτάσει και στο δικό μας το επίπεδο για την ταχύτητα με την οποία υλοποιούμε την πράσινη μετάβαση και τι σημαίνει αυτό για τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις των αγροτών μας και των κτηνοτρόφων την επόμενη και την μεθεπόμενη μέρα.

Να τονίσω επίσης, τελειώνοντας, πόσο σημασία αποδίδουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο εκφράζεται και σε αυτό το τραπέζι, στη γενικότερη συνεργασία στον πρωτογενή τομέα.

Ξέρετε πολύ καλά ότι έχουμε στηρίξει τα συνεργατικά σχήματα μέσα από μια σειρά από φορολογικά και άλλα κίνητρα και επενδύουμε και στην τεχνολογία και στην τεχνογνωσία και σε αυτή την ποιοτική μετάπτωση του πρωτογενούς μας τομέα – σε έναν τομέα που μπορεί πραγματικά να είναι ανταγωνιστικός, καινοτόμος και εξαγωγικός, έτσι ώστε η αξία η οποία δημιουργείται -ειδικά όσον αφορά στις εξαγωγές μας- να μπορεί να παραμένει στη χώρα και να την καρπώνονται όλοι οι κρίκοι της παραγωγικής και της μεταποιητικής αλυσίδας.

Σταματώ εδώ. Και πάλι Καλώς ήρθατε και είμαστε στη διάθεσή σας να ακούσουμε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα