Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Η Κύπρος είναι παράδειγμα προς μίμηση

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης(α) σε χειραψία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη(δ) κατα την διάρκεια της συνάντησής τους, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης(α) σε χειραψία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη(δ) κατα την διάρκεια της συνάντησής τους, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Παράδειγμα προς μίμηση» χαρακτήρισε την θητεία του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσορίζοντάς τον στο γραφείο του στη βουλή και λέγοντας ότι «αντιμετωπίσατε μια πολύ μεγάλη, μια οξύτατη κρίση. Καταφέρατε, όμως, ακολουθώντας μια αυστηρή πολιτική, αλλά ταυτόχρονα προσηλωμένη στο στόχο, να οδηγήσετε την Κύπρο στην έξοδο από τα μνημόνια και να έχετε  - όπως βλέπω τελευταία - εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».

«Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω ότι και η Ελλάδα μπαίνει πια σε ένα δρόμο που οδηγεί στην έξοδο από τα πολλά αδιέξοδα που η κρίση προκάλεσε» αποκρίθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Αναλυτικά ο διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών:

Κ. Μητσοτάκης: «Πολύ χαίρομαι κύριε Πρόεδρε που σας υποδεχόμαστε για άλλη μια φορά στην Αθήνα και νομίζω ότι όλοι θα αναμένουνε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την απογευματινή σας τοποθέτηση, για τον τρόπο με τον οποίον αντιμετώπισε η Κύπρος τις μνημονιακές της περιπέτειες.

Πρέπει να σας πω ότι για εμάς είστε πάντα ένα παράδειγμα προς μίμηση, διότι αντιμετωπίσατε - στην αρχή της θητείας σας - μια πολύ μεγάλη, μια οξύτατη κρίση. Καταφέρατε, όμως, ακολουθώντας μια αυστηρή πολιτική, αλλά ταυτόχρονα προσηλωμένη στο στόχο, να οδηγήσετε την Κύπρο στην έξοδο από τα μνημόνια και να έχετε  - όπως βλέπω τελευταία - εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Οπότε, αυτό το οποίο πετύχατε στην Κύπρο, δυστυχώς, εμείς ακόμα στην Ελλάδα δεν το έχουμε πετύχει. Αλλά νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε πολλά μαθήματα από την κυπριακή εμπειρία, ώστε σύντομα, ελπίζω και για εμάς, να τελειώσει αυτή η περιπέτεια.

Και με την ευκαιρία αυτή, να σας ευχηθώ και πάλι, κάθε επιτυχία στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές. Γνωρίζετε την προσωπική μου εκτίμηση, τον σεβασμό μου και τη στήριξη την οποία παρέχει η Νέα Δημοκρατία σε εσάς προσωπικά, στους αδερφούς μας Κυπρίους, στην αντιμετώπιση του μεγάλου εθνικού ζητήματος και χαιρόμαστε πολύ που σας υποδεχόμαστε για άλλη μια φορά στην Αθήνα».

Ν. Αναστασιάδης: «Ευχαριστώ πάρα πολύ Πρόεδρέ μου, αγαπητέ μου Κυριάκο. Οι δεσμοί μας ανάγονται σε μια μακρά περίοδο. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω ότι και η Ελλάδα μπαίνει πια σε ένα δρόμο που οδηγεί στην έξοδο από τα πολλά αδιέξοδα που η κρίση προκάλεσε. Αυτό που έχει σημασία είναι όντως, να υπάρξει μια συνέπεια στις πολιτικές που ακολουθούνται και στις προσπάθειες που καταβάλλονται, προκειμένου να υπάρξει τόλμη και αποφασιστικότητα. Αυτά είναι η συνταγή της επιτυχίας».  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network