Μητσοτάκης σε ερώτηση του NEWS 247: ‘Η αγορά δεν αντέχει. Ο κ. Τσίπρας να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση’

Μητσοτάκης σε ερώτηση του NEWS 247: ‘Η αγορά δεν αντέχει. Ο κ. Τσίπρας να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση’

"Να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση που ο ίδιος προκάλεσε", κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Θοδωρή Λαπαναΐτη για το NEWS 247 (Vid)

Να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση, κάλεσε τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του NEWS 247, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να ολοκληρωθεί, να εκταμιευθεί το υπόλοιπο της πρώτης δόσης και να προχωρήσουμε στη δεύτερη αξιολόγηση.

H ερώτηση του Θοδωρή Λαπαναΐτη στον κ. Μητσοτάκη για το NEWS 247, είχε ως εξής

Έχετε καλέσει την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα προσωπικά με έντονο, επιτακτικό και απόλυτο τρόπο να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση. Καταρχήν σε τι διαφωνείτε με την κυβέρνηση όταν και από μεριάς της έχει εξαγγελθεί ο ίδιος στόχος για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και κατά δεύτερον Πώς θα γίνει διαπραγμάτευση όταν το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης προϋποθέτει την πλήρη ικανοποίηση των δανειστών, οι απαιτήσεις των οποίων είναι δεδομένες, για νέα μέτρα;

“Εκπλήσσομαι με όσα λέει ο κ. Τσίπρας γιατί εκείνος υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, το τρίτο πρόγραμμα και καθυστέρησε οκτώ μήνες για να τελειώσει η αξιολόγηση. Το κόστος αυτής της καθυστέρησης, ήταν η επιβολή του δημοσιονομικού κόφτη. Όσο καθυστερεί η υλοποίηση της αξιολόγησης σε τόσο δυσμενέστερη θέση έρχεται η ελληνική κυβέρνηση. Γνωρίζετε και το γνωρίζουν και οι Έλληνες πολίτες  ότι σήμερα ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες από την πρώτη αξιολόγηση. Γνωρίζετε και το γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες και ειδικά οι επιχειρηματίες ότι υπάρχουν 2,8 δις, από τα οποία το 1,7 δις θα γυρίσουν στην αγορά για να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου. Ρωτώ λοιπόν ευθέως, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αξιολόγηση. Δεκαπέντε εκκρεμότητες υπάρχουν. Τεχνικού χαρακτήρα. Όμως είναι παρεμβάσεις που έχουν συγκεκριμένο ιδεολογικό στίγμα. Γιατί δεν τις υλοποιεί η κυβέρνηση. Τι είναι αυτό; Είναι ανικανότητα; Είναι αδιαφορία; Είναι εσωτερικές συγκρούσεις στην κυβέρνηση μεταξύ του κ. Τσίπρα, του κ. Σκουρλέτη; Δεν ξέρω τι είναι. Αλλά βλέπω το αποτέλεσμα και προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα. Δεν έχει  την πολυτέλεια η χώρα να μπει στην περιπέτεια της αέναης διαπραγμάτευσης για να φτάσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον με την πλάτη στον τοίχο να ζητούνται πρόσθετα μέτρα. Ο κ. Τσίπρας οφείλει μια ώρα αρχύτερα να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση την οποία ο ίδιος προκάλεσε. Να εκταμιευθεί το υπόλοιπο της πρώτης δόσης και να προχωρήσουμε στη δεύτερη αξιολόγηση. Η αγορά δεν αντέχει άλλο να περιμένει τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα