Μητσοτάκης σε Τσακαλώτο για ασφαλιστικό- ΔΝΤ: Its the IMF Euclid!

Μητσοτάκης σε Τσακαλώτο για ασφαλιστικό- ΔΝΤ: Its the IMF Euclid!
Discussion on the plenum of the parliament about the new social security reform bill. Athens, on jan. 26, 2016 / , , 26 , 2016 Nikos Libertas / SOOC

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε σε Τσίπρα- Κατρούγκαλο- Τσακαλώτο. Άφησε αιχμές για το ενδεχόμενο εξεταστικής με αντικείμενο εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε όσα είπε ο Βαρουφάκης και δήλωσε: "Ούτε με τα τρακτέρ, ούτε με το ΔΝΤ"

Την κατηγορία του νεοφιλελεύθερου μνημονιακού που συμφωνεί με το ΔΝΤ απετάχθη κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις επιθέσεις που δέχθηκε από Τσίπρα- Κατρούγκαλο- Τσακαλώτο.

Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό: “Με τους δανειστές είστε εσείς, που υπογράψατε τρίτο μνημόνιο” και κατήγγειλε αμφισημία Τσίπρα αναφορικά με τη σχέση της Ελλάδας με το ΔΝΤ και επικαλέστηκε επιστολή της κυβέρνησης προς το ταμείο με την οποία περυσι ζητούσε νέο δάνειο και προσέβλεπε σε συνεργασία, αλλά και ότι το Ταμείο ζητούσε μέτρα.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον κ.Τσακαλώτο και παραφράζοντας την περίφημη φράση του Σόιμπλε “Είναι η εφαρμογή ανόητε”, που επίσης αποτελεί παράφραση της ατάκας από την καμπάνια Κλίντον “Είναι η οικονομία ανόητε”, ο κ.Μητσοτάκης είπε χαριτολογώντας: “Its the IMF Euclid!” δηλαδή “Είναι το ΔΝΤ Ευκλείδη”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απείλησε μάλιστα: “Δε θα μιλήσω αναλυτικά για υπερήφανη διαπραγμάτευση το πρώτο εξάμηνο 15. Θα έρθει κι η ώρα αυτής της συζήτησης, που θα μας πείτε τι γνωρίζατε από αυτά που μας είπε ο Βαρουφάκης”.

Είπε επίσης στον κ.Τσίπρα: “Δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ ούτε με το ΔΝΤ, εσείς είσασταν με τα τρακτέρ μέχρι που πήγατε με το ΔΝΤ, τα πράγματα είναι απλά”.

Απάντησε επίσης στον πρωθυπουργό που νωρίτερα τον κατηγόρησε ότι εκλέγεται στα βόρεια προάστια και έχει μία προτίμηση στα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα ότι έχει εκλεγεί πέντε φορές στη Β΄ Αθηνών, που δεν περιλαμβάνει μόνο την Εκάλη αλλά και το Περιστέρι και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα: “Εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΔ με 170 χιλιάδες ψήφους. Εσείς στα 33 σας πήρατε το δαχτυλίδι από τον Αλαβάνο και μετά εκλεγήκατε από ένα συνέδριο 800 ατόμων, κατά συνέπεια να μην αμφισβητείτε τη δική μου δημοκρατική νομιμοπόιηση”.

Δήλωσε μάλιστα ότι η ΝΔ επιμένει στην εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλειματος γιατί θεωρεί ότι είναι δίκαιο και σωστό μέτρο να καλύπτεται η επικουρική ασφάλιση που είναι από τη φύση της διμερής μόνο από τις εισφορές εργαζόμενων και εργοδοτών.

Ο κ.Μητσοτάκης αναγνώρισε μάλιστα ότι και η ΝΔ έκανε διορισμούς με κομματικά κριτήρια και υπενθύμισε ότι δημόσια πριν γίνει υπουργός είχε ασκήσει κριτική στο σύστημα της ποσόστωσης στη συγκυβέρνκηση, “όταν όμως έρχεστε και κάνετε τα ίδια μην μιλάτε για ηθικό πλεονέκτημα”.

Αναρωτήθηκε επίσης γιατί η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα δεν εφήρμοσε το νόμο για την επιλογή γενικών διευθυντών με αξιοκρατικά κριτήρια και αναγνώρισε θετικά στοιχεία στο νέο νόμο για τη δημόσια διοίκηση.

“Μάλλον σας αιφνιδίασα με την  πρωτολογία μου. Είχατε προεξοφλήσει ότι η ΝΔ δε θα κατέθετε καμία πρόταση. Εμείς εχουμε το θάρρος της γνώμης μας, όσο κι αν προσπαθείτε να μας περιχαρακώσετε ιδεολογικά να ξέρετε ότι οι δικες μας προτάσεις απευθύνονται σε σιωπηλή πλειοψηφία”, σχολίασε ο κ.Μητσοτάκης, καταλήγοντας: “Για να μοιράσεις τον πλούτο πρέπει να τον δημιουργήσεις και εάν περιμένω από τον Τσακαλώτο με τις νεομαρξιστικές ιδέες να δημιουργήσει πλούτο θα περιμένω πολύ”.

(Φωτο: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα