Μητσοτάκης σε Βαλς: Χρειάζεται ενδυνάμωση της Ευρώπης

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Πραγματική οικονομία, προσφυγικό και Κυπριακό στην ατζέντα της συνάντησης της προέδρου της ΝΔ με το Γάλλο πρωθυπουργό

Για συνάντηση «γνωριμίας και ουσίας, σε άριστο κλίμα» κάνουν λόγο πηγές της ΝΔ μετά τις επαφές που είχε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μανουέλ Βαλς, συνάντηση στην οποία οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά και παραδοσιακά άριστες σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, αλλά και του Ελληνικού και Γαλλικού λαού».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει πλήρως το Γάλλο πρωθυπουργό για τις θέσεις της ΝΔ και ειδικότερα για τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς την πορεία της πραγματικής οικονομίας. Τόνισε, ταυτόχρονα, την ανάγκη ενός διαφορετικού μείγματος στην οικονομική πολιτική με επίκεντρο τη μείωση της υπέρμετρης  φορολογίας, τη μείωση των δημοσίων δαπανών και την ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2% και ετήσιο στόχο για ανάπτυξη στο 4% παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για την «επείγουσα διαμόρφωση θετικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, που είναι ζωτικής σημασίας για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Στην ατζέντα των συνομιλιών των δύο ανδρών τέθηκαν επίσης το προσφυγικό και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πορεία του Κυπριακού προβλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες Κ. Μητσοτάκης και Μ. Βαλς αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της Ευρώπης, συμπίπτοντας στην εκτίμηση ότι είναι αναγκαίο να αναληφθούν πολιτικές και δράσεις για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και της απήχησής της στους ευρωπαϊκούς λαούς.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

SHARE:

24Media Network