Μητσοτάκης στο CNN: Η ΝΔ είναι η εναλλακτική που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

Μητσοτάκης στο CNN: Η ΝΔ είναι η εναλλακτική που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

Υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον περικοπές στο δημόσιο ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ ανέφερε πως ο ελληνικός λαός "βαρέθηκε τη σημερινή κυβέρνηση"

Βέβαιος, ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι η εναλλακτική λύση που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση», εμφανίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση εκλογών η ΝΔ θα τις κερδίσει.

Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο CNN International από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του λαού προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας, μια κυβέρνηση που θα φέρει πίσω στην Ελλάδα την ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανάγκη να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις ξεκαθαρίζοντας, πως η ΝΔ θα προχωρήσει άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση. «Ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε σήμερα για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα επενδυτικές ευκαιρίες. Όμως, η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Τις σωστές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως λύση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις και όχι η λιτότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε χαρακτήρισε εύκολο συμπέρασμα τη φράση "η λιτότητα σκοτώνει την οικονομία" και τόνισε πως το θέμα είναι πως η παρούσα κυβέρνηση με καταβολές από την "άκρα αριστερά" έχει πρόβλημα ώστε να εμπιστευθεί τον ιδιωτικό τομέα. Όπως μάλιστα συμπλήρωσε, σε παρατήρηση της δημοσιογράφου πως ο κόσμος θα έβγαινε στους δρόμους έπειτα από νέες περικοπές που ο ίδιος προτείνει, σημείωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και πως το κόμμα του προηγείται με 5 έως 10 μονάδες στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ξένες επενδύσεις. Αυτή είναι η στρατηγική για να πάει η χώρα μπροστά. Όχι η λιτότητα. Αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί» είπε χαρακτηριστικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε για μια ακόμα φορά κατά της πολιτικής των φοροεπιδρομών τονίζοντας πως η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί, ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα και λιγότερη γραφειοκρατία. «Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για ακόμα περισσότερους φόρους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

SHARE:

24Media Network