Μητσοτάκης: Συνεχίζονται οι επαφές στη Ν. Υόρκη- Σήμερα οι συναντήσεις με Γκουτέρες και Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο EUROKINISSI

Το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί σε γεύμα με στελέχη της ομογένειας, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Με τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες (09:40 το πρωί ώρα Νέας Υόρκης) ξεκινά το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στη συνέχεια και μια ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί -λίγο μετά τις 10 το πρωί- με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας στην Αστόρια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε το θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. «Θα είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδερφούς μας στην υπεράσπιση των δικαίων τους» τόνισε ο πρωθυπουργός.

ADVERTISING

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η διμερής συνάντηση του κ. Μητσοτάκη (στις 12.30 τοπική ώρα) με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Μοdi. Η Ινδία ήταν φέτος η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ήδη προωθείται η περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών με την ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών.

Επίσης, την Πέμπτη, στις 11.00 το πρωί (τοπική ώρα) είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους Εβραϊκών οργανώσεων.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Το μεσημέρι, στις 13:00 τοπική ώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί σε γεύμα με στελέχη της ομογένειας, ενώ στις 15:30 θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη σήμερα Πέμπτη θα αρχίσει νωρίς το πρωί, στις 07:45 τοπική ώρα, με την παρουσία του σε πρόγευμα εργασίας του Council on Foreign Relations.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης- Ερντογάν: Ο δίαυλος που άνοιξε και το "αγκάθι" του προσφυγικού

Μητσοτάκης- Τραμπ ποζάρουν μετά συζύγων στη δεξίωση του προέδρου των ΗΠΑ

Μητσοτάκης: Η Τουρκία μπορεί να κάνει περισσότερα στο προσφυγικό

Θετικός ο Ερντογάν για Χάλκη. Κυπριακό και προσφυγικό έθεσε ο Μητσοτάκης

Αμερικανικό ενδιαφέρον για ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, ΔΕΔΗΕ 

SHARE:

24Media Network