Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δημιουργούν παγίδες για το αύριο

Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δημιουργούν παγίδες για το αύριο
Περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Πρέβεζα Eurokinissi

Από την Πρέβεζα ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την υποψία του πως η σημερινή κυβέρνηση θα επιχειρήσει να παγιδεύσει την επόμενη στην οικονομία. Το μπαλάκι πίσω σε Τσίπρα για τη σύσκεψη αρχηγών της ΠΓΔΜ. Τι είπε για το Μακεδονομάχο παππού του.

“Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποχωρούν, αλλά δεν υποχωρούν. Πάνε να μετατρέψουν τα ερείπια που δημιούργησαν σε παγίδες για το αύριο” προειδοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κομματικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πρέβεζα.

“Πάνε ξανά να διχάσουν, πάνε πάλι να δώσουν ψεύτικες υποσχέσεις. Πάνε να ρίξουν λάσπη – όπως πάντα. Αλλά εμείς σε όλα αυτά δεν θα πάμε μαζί τους. Γιατί έχουμε τη δύναμη να μην τους ακολουθήσουμε” συνέχισε ο αρχηγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκ νέου στην πτώση των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο, θέμα για το οποιο είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση και κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε νωρίτερα σήμερα στην Άρτα.

“Οι τράπεζες κλυδωνίζονται ξανά μετά την λαίλαπα του 2015, ύστερα από τρία χρόνια με capital controls και μία αποτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση. Η αξία τους μειώθηκε κατά 96%, η συμμετοχή του Δημοσίου εξαϋλώθηκε και οι καταθέσεις έφυγαν. Όλα αυτά στοίχισαν κάπου 100 δισ ευρώ με τις υπογραφές Τσίπρα, Βαρουφάκη, Δραγασάκη, Τσακαλώτου” είπε και πρόσθεσε:

“Και τώρα μπορούμε να αισθανόμαστε πολύ καλά, γιατί την εποπτεία των τραπεζών ανέλαβε ο κ. Φλαμπουράρης, να κοιμόμαστε ήσυχοι. Για να κάνει, άραγε, τι; Ένα, όμως, είναι το βέβαιο: τα πιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν ρευστότητα ώστε να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη. Κι αυτό είναι μία πληγή, που άνοιξε η κυβέρνηση στην καρδιά της πραγματικής οικονομίας.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι απαιτείται τολμηρή λύση για τα κόκκινα δάνεια, που ξεπερνούν τα 110 δισ, με έξι στα 10 να είναι επιχειρηματικά και τρία στα 10 στεγαστικά. Πρότεινε συγκεκριμένα τέσσερις κινήσεις:

“Κίνηση πρώτη, η τολμηρή διαγραφή χρεών που αφορούν πτωχευμένες επιχειρήσεις και «κουφάρια» δεκαετιών, οι οφειλές των οποίων μόνο θεωρητικά υπολογίζονται. Κίνηση δεύτερη, η ένταξη των εισπράξιμων οφειλών σε 120 δόσεις σε δύο μέρη, το ένα εκ των οποίων παγώνει μέχρι την αποπληρωμή της τελευταίας ρυθμισμένης δόσης. Με ελάχιστη δόση τα 20 Ευρώ.Κίνηση τρίτη, αναγκαστικά μέτρα κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών. Κίνηση τέταρτη, επίλυση-εξπρές των 250.000 εκκρεμών υποθέσεων από Μηχανισμό Επίλυσης Διαφορών, με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό.”

Αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό, ξεκινώντας μάλιστα με ένα προσωπικό σχόλιο:

“Όταν έρχομαι στην Ήπειρο η σκέψη μου γυρίζει έναν αιώνα πίσω. Θυμάμαι τον Μακεδονομάχο παππού μου Κυριάκο Μητσοτάκη. Πολέμησε στα χώματά σας στον πρώτο Βαλκανικό πόλεμο, επικεφαλής σώματος Κρητών εθελοντών. Πολλοί από αυτούς δεν γύρισαν ποτέ ξανά στην Κρήτη. Έδωσαν τη ζωή τους για να απολαμβάνουμε εμείς τα αγαθά της ελευθερίας και της Δημοκρατία”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση κατά της κυβέρνησης, η οποία πυροβολεί την αξιωματική αντιπολίτευση για τη συνάντηση Ζαεφ- Σπυράκη, λέγοντας: “Ο κ.Τσίπρας ουδέποτε διέψευσε τα πρακτικά από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα. Τι προκύπτει από αυτά; Όχι μόνο η συνεχής υποχωρητικότητα της Αθήνας, για την οποία πανηγύριζαν και οι ίδιοι οι γείτονες. Αλλά και ο κοινός τους φόβος από την δική μας εθνική στάση.”

Κατά τον κ.Μητσοτάκη: “Φαίνεται επίσης η ένοχη βιασύνη του κ. Τσίπρα να κλείσει όπως-όπως, για να μην πω όσο-όσο το θέμα, πριν έλθει στην εξουσία η Ν.Δ. Και η ανεξήγητη προθυμία του να αποδεχθεί ακόμη και την «Δημοκρατία του Ίλιντεν» – τη σφραγίδα, δηλαδή, του Σκοπιανού αλυτρωτισμού. Είναι κάτι που αποφύγαμε ως χώρα μόνο χάρη στη σθεναρή δική μας αντίδραση. Γιατί κάποιος έπρεπε να πει όχι”.

Και ο πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε: “Η θέση μας είναι κρυστάλλινη: Εμείς δεν συνυπογράφουμε μία τέτοια εθνική ήττα. Δίνουμε μάχη για να αρθούν τα μέχρι τώρα αρνητικά τετελεσμένα. Και, οπλισμένοι με πατριωτικό ρεαλισμό, ξαναπιάνουμε σωστά το νήμα του Σκοπιανού από την αρχή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα