Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ απέτυχαν και στο αντιμνημόνιο και στο μνημόνιο

11th Conference of the New Democracy Party, in Athens, on Dec. 16, 2017 / 11   ,  ,  16 , 2017
11th Conference of the New Democracy Party, in Athens, on Dec. 16, 2017 / 11 , , 16 , 2017 SOOC

Το 11ο συνέδριο στέλνει το μήνυμα ότι η ΝΔ ανανεωμένη και ενωμένη είναι έτοιμη να κυβερνήσει.Δέσμευση Μητσοτάκη για συνταγματική αναθεώρηση και ανανέωση με εκπροσώπους της νέας γενιάς στα ψηφοδέλτια

«Θέλω να μιλήσω σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τους δώσατε δύο ευκαιρίες, τη μνημονιακή και την αντιμνημονιακή. Απέτυχαν και στις δύο. Δεν τους αξίζει τρίτη ευκαιρία. Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Η ΝΔ σύντομα θα ξαναβρεθεί στη θέση που πραγματικά της αξίζει» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου.

«Θέλω να μιλήσω σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τους δώσατε δύο ευκαιρίες, τη μνημονιακή και την αντιμνημονιακή. Απέτυχαν και στις δύο. Δεν τους αξίζει τρίτη ευκαιρία. Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Η ΝΔ σύντομα θα ξαναβρεθεί στη θέση που πραγματικά της αξίζει» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 11ου συνεδρίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε «απόλυτη εκλογική ετοιμότητα» λέγοντας ότι «το 2018 να γίνει η χρονιά της μεγάλης ανατροπής για να διώξουμε μια ανίκανη και ανέντιμη κυβέρνηση» και συμπλήρωσε «ο αγώνας για να φύγουν θα είναι συνεχής, είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες , να ξεπεράσουμε όσα μας χώρισαν χθες, δεν έχει ταξικό πρόσημο η ΝΔ, σας καλώ να υψώσετε την ελληνική σημαία». Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «εμείς είμαστε το μεγάλο φιλελεύθερο αλλά και το λαϊκό κόμμα της Ελλάδας».

Δηλώνοντας την ετοιμότητα της ΝΔ αλλά και το διακύβευμα της πολιτικής αλλαγής που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε «αγαπώ το κόμμα μου και γι’ αυτό δεν θέλω να είναι στην αντιπολίτευση αλλά αγαπώ την  πατρίδα μου και γι’ αυτό δεν θέλω οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να είναι στην κυβέρνηση» λέγοντας ακόμη ότι «με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έπιασε πιάτο. Η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου καλλιέργησε το ταξικό μίσος και ζωντάνεψε πεθαμένες ιδεοληψίες. Αν η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε ανατραπεί η χώρα θα είχε βγει προ πολλού από τα μνημόνια».

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του είπε ότι κινείται σε δύο άξονες, ο πρώτος αφορά στην «απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της φορολογίας» και ο δεύτερος στη «διάχυση της ευημερίας στην κοινωνία». Δεσμεύτηκε μάλιστα για την εκκίνηση της μείωσης της φορολογίας από τις επιχειρήσεις, τον ΕΝΦΙΑ και τις εργοδοτικές εισφορές. Ενώ παράλληλα δέσμευση ανέλαβε και για την άμεση προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης λέγοντας «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα καινούργιο σύνταγμα στη χώρα,. Θα εγγυάται σταθερότητα πολιτεύματος και θα απελευθερώνει τη δημιουργικότητα του Έλληνα». Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην πρωτοκαθεδρία που δίνει στον ιδιωτικό τομέα για μια σειρά τομείς της οικονομικής ανάκαμψης και ευημερίας.

«Κάποιοι θα μας πουν ότι εκφράζουμε την ελίτ και κάποιοι άλλοι το λαό. Για το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο Ελλάδες, εμείς ή εσείς. Δεν είναι ο λαϊκιστής που εκφράζει τα συμφέροντα του λαού. Είναι αυτός που λέει την αλήθεια στο λαό. Όταν σας τα πουν στα καφενεία πείτε τους ότι οι διαχωριστικές γραμμές δεν έχουν θέση στο πρόγραμμά μας. Πείτε τους ότι η Ελλάδα είναι μία, ο φτωχός είναι φτωχός και ο άνεργος είναι άνεργος ότι και αν ψηφίζει. Χτίζουμε μια Ελλάδα που ενώνει όλους τους Έλληνες. Δεν μιλάμε με όρους διχασμού και δεν γυρίζουμε την  πλάτη σε κοινωνικές ομάδες. Ο αληθινός, ο γνήσιος ο ανθρώπινος πατριωτισμός θα κάνει πράξει το όραμα για την Ελλάδα που μας αξίζει» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι «μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πεθαίνει ο λαϊκισμός. Η ΝΔ θα εφαρμόσει κάθε λέξη από το σχέδιό μας για την Ελλάδα που αξίζουμε. Ότι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε δεν θα το υποσχεθούμε. Η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί από μια χώρα αναξιοπιστίας σε χώρα των μεγάλων δυνατοτήτων και των μεγάλων προσδοκιών».

Αναφερόμενος στην ανανέωση της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι σε κάθε ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα μπει τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς της κρίσης.

Φωτογραφία: Sooc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network