Μητσοτάκης: Το μπλε ταιριάζει με το μπλε, αλλά είναι ευρύχωρο χρώμα

Μητσοτάκης: Το μπλε ταιριάζει με το μπλε, αλλά είναι ευρύχωρο χρώμα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ

Την αντίθεση του σε κυβερνήσεις συνεργασίας εξέφρασε εκ νέου ο πρωθυπουργός με έμμεσες αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ.

Στο αφήγημα της αυτοδυναμίας επιμένει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις επιθέσεις κατά του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Φθιώτιδα ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε ειδικότερα συνέντευξη στο STAR Κεντρικής Ελλάδας κατά την οποία ερωτήθηκε για το στόχο της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές.

“Θα έλεγα ότι το αίτημα για αυτοδυναμία συνδέεται αφενός με την ανάγκη η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση, αφετέρου με την ανάγκη να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο τολμηρά, ακόμα πιο αποφασιστικά και να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον”, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Κάλεσε δε όσους υπερασπίζονται την απλή αναλογική είναι το ενδεδειγμένο εκλογικό σύστημα, να δουν τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, αναφέροντας ενδεικτικά τη Βουλγαρία και το Ισραήλ. Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε επίσης ότι και σε πολλές άλλες χώρες που υπάρχουν κυβερνήσεις συνασπισμού, υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στη συνεννόηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, φέροντας ως παράδειγμα τη Γερμανία, μία χώρα η οποία έχει κουλτούρα κυβερνήσεων συνεργασίας και παρά ταύτα έχει μεγάλες δυσκολίες στο να μπορούν οι κυβερνητικοί εταίροι να συνεννοηθούν μεταξύ τους, όπως σημείωσε.

“Γιατί τα λέω αυτά; Διότι πιστεύω ακράδαντα ότι στη χώρα μας οι σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα -το τονίζω αυτό- είναι οι πιο κατάλληλες, είναι οι πιο δοκιμασμένες και αυτές που μπορούν τελικά να εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα στο δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς με ποιο χρώμα ταιριάζει το μπλε της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με νόημα: “Το μπλε ταιριάζει με το μπλε. Και εξάλλου το μπλε είναι το εθνικό μας χρώμα, είναι το χρώμα της σημαίας μας, είναι το χρώμα του ουρανού, είναι το χρώμα της θάλασσας. Αλλά το μπλε είναι ένα πολύ ευρύχωρο χρώμα. Και γιατί το λέω αυτό; Διότι η ΝΔ, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, είναι μία ανοιχτή παράταξη η οποία έχει μπορέσει και έχει ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους. Έχει ενσωματώσει νέες ιδέες. Είναι μια παράταξη εξαιρετικά ευρύχωρη.”

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχουν πεδία στα οποία παρατηρούνται καθυστερήσεις και ελλείψεις, αναφέροντας ειδικά την υγεία.

“Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και του ρεαλισμού. Μακριά από την τοξικότητα, την πόλωση, η οποία δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει καθόλου τους πολίτες σήμερα, να επικαλεστούμε και τη λογική, αλλά και το συναίσθημα των πολιτών, να τους μιλήσουμε για μία Ελλάδα για την οποία μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι.

Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται, μετά από μία εθνική τραγωδία, ως κάτι το οποίο ίσως να μην ταιριάζει με το κλίμα των ημερών, όμως παρά ταύτα θέλω να θυμίσω κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου στους πολίτες ότι παρά τα λάθη μας -το τονίζω, τα οποία τα αναγνωρίσαμε- έχουμε πετύχει πολλά αυτή την τετραετία και μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

“Όλοι πονέσαμε, όλοι κλάψαμε για τα Τέμπη”

Σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ο πρωθυπουργός ανέφερε: “ Όλοι πονέσαμε, όλοι κλάψαμε, πρώτα και πάνω απ’ όλα προφανώς οι συγγενείς των θυμάτων που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους. Και θα επαναλάβω κάτι το οποίο έχω ξαναγράψει, μία προσωπική δέσμευση την οποία έδωσα στη μητέρα του Σπύρου Βούλγαρη που έχασε άδικα τη ζωή του, ένα νέο παιδί που προέρχεται εδώ από την περιοχή σας, ότι θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου όχι απλά για να μη ξανασυμβεί αυτό, αλλά για να αλλάξω όλα τα κακώς κείμενα τα οποία μας πληγώνουν.”

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η τραγωδία των Τεμπών ήταν “η έκφραση μιας Ελλάδας η οποία δεν μας αξίζει: η Ελλάδα της αναξιοκρατίας, της μετριότητας, των έργων που δεν τελειώνουν ποτέ, της διάχυσης των ευθυνών.”

Τόνισε επίσης: Εγώ από την πρώτη στιγμή ανέλαβα τις ευθύνες που μου αναλογούν. Είπα ξεκάθαρα, ότι προφανώς το έργο αυτό έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε εμείς, όμως, παρότι το επιταχύναμε, προφτάσαμε να το ολοκληρώσουμε. Για αυτό και έχουμε και εμείς ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης.”

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος “Να μάθουμε από τα λάθη μας και ακόμα πιο αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, να συγκρουστούμε με αυτό το οποίο αποκαλούμε, εντός ή εκτός εισαγωγικών, βαθύ κράτος. Και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, του πώς λειτουργούν νησίδες το κρατικού μηχανισμού στην πατρίδα μας.” Υποστήριξε δε ότι η ΝΔ έχει την αξιοπιστία να το πετύχει, επικαλούμενος την υλοποίηση του gov.gr και την αναμόρφωση του ΕΦΚΑ. “Εμείς παραλάβαμε μία ΔΕΗ στα όρια της χρεοκοπίας και καταφέραμε και την κάναμε μία ανταγωνιστική επιχείρηση η οποία μπορεί να στηρίζει τους πολίτες σήμερα και να προσφέρει μία -θα έλεγα- ασπίδα προστασίας απέναντι στις ακριβές τιμές του ρεύματος”, υποστήριξε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Η δική μας παράταξη είναι αυτή που ιστορικά συγκρούστηκε με αυτό το οποίο αποκαλούμε «βαθύ κράτος». Εμείς τα βάλαμε με τις συντεχνίες της Ολυμπιακής, εμείς τα βάλαμε με τις συντεχνίες του ΟΛΠ, όταν κάποιοι, θέλω να θυμίσω, κρεμόντουσαν στα κάγκελα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς απέναντι στην ιδιωτικοποίηση.

Εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής ότι και μπορούμε και θέλουμε να συγκρουστούμε με αυτό το οποίο αποκαλούμε «βαθύ κράτος». Και εφόσον οι πολίτες με εμπιστευτούν και πάλι να μην έχουν καμία αμφιβολία ότι αυτή θα αποτελέσει μία κεντρική αποστολή μου τη δεύτερη τετραετία.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα