Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας στοχοποιεί το Βέμπερ, γιατί το 2015 αντιτάχθηκε στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας στοχοποιεί το Βέμπερ, γιατί το 2015 αντιτάχθηκε στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ζάπειο στην έναρξη της προεκλογικής εξτρατεία του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν Eurokinissi

Κατά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν στο Ζάππειο ο πρόεδρος της ΝΔ υπερασπίστηκε το Βαυαρό πολιτικό απέναντι στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μητσοτάκης και Βέμπερ αναφέρθηκαν στη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας ως βασική προτεραιότητα.

“Μάνφρεντ είμαστε δίπλα σου” δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας την τελετή έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, τον οποίο χαρακτήρισε αληθινό Ευρωπαίο και φίλο της Ελλάδας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι: “Τον τελευταίο καιρό λέει ψέματα και για τα ευρωπαϊκά θέματα και εμφανίζει τον κ.Βέμπερ ως δήθεν αντίπαλο της Ελλάδας γιατί απλά είχε αντιταχθεί στο τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ που μας κόστισε 100 δισ ευρώ σε ένα εξάμηνο, στα πειράματα με το παράλληλο νόμισμα που έφεραν τα capital controls, αλλά και γιατί ως πολιτικός υπέρ της ενωμένης Ευρώπης στάθηκε απέναντι στα πειράματα του ΣΥΡΙΖΑ που λίγο έλειψε να βγάλουν τη χώρα από την ΕΕ.”

Υποστήριξε επίσης ότι: “Ο κ.Τσίπρας έχει στοχοποιήσει το Μάνφρεντ γιατί γνωρίζει από πρώτο χέρι τι πήγε να κάνει ο Τσίπρας στην Ελλάδα, γιατί ήταν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας του τι πήγε να κάνει ο Τσιπρας στην Ελλάδα”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισόν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Νεμέα την οποία επισκέφθηκαν με τον κ.Μητσοτάκη, αρνήθηκε την κατηγορία ότι το 2015 ήταν υπέρ του Grexit, δηλώνοντας ότι ήταν πάντα υπέρ της ενωμένης Ευρώπης, αλλά με μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική πειθαρχία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε επίσης ότι: “Ο Μανφρεντ τάσσεται υπέρ φύλαξης ελληνικών συνόρων με ευθύνη της Ευρώπης. Ο Μάνφρεντ στηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ όπως και την προοπτική να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα στα οποία δέσμευσε ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα” και τόνισε: “Οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε να βρεθεί στην κορυφαία θέση στην Ευρώπη ένας σύμμαχος της Ελλάδας”.

Σημειωτέον ότι ο ίδιος ο κ.Βέμπερ δεν αναφέρθηκε αυτή τη φορά σε μείωση των πρωτογενών όπως είχε πράξει το Φεβρουάριο στην Αθήνα στη συνεδρίαση του προεδρείου του ΕΛΚ καθώς τότε η καγκελαρία είχε βάλει φρένο σε αυτή τη συζήτηση ως πρόωρη, αλλά προφανώς δεν…. διέψευσε τον πρόεδρο της ΝΔ όταν αναφέρθηκε στη στήριξη του σε αυτό το θέμα, κλείνοντας έτσι το μάτι για το μέλλον.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφερθηκε εμμέσως και στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και την επίθεση που δέχθηκε από τον Παύλο Πολάκη. Είπε συγκεκριμένα ότι το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνδυάζει έμπειρα στελέχη όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (στον οποίο αναφέρθηκε πρώτα και ονομαστικά) και νέους υποψηφίους με κοινωνική αναγνωρισιμότητα “που δε θα τους στερήσει κανένας λασπολόγος του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο κ.Βέμπερ αναφέρθηκε εκτενώς στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ως ένα ζήτημα ελέγχου και φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων, προαναγγέλλοντας ότι η ομπρέλα της Frontex θα ανόιξει ακόμη περισσότερο. Γεγονός στο οποιο -όπως αναφέρθηκε- στάθηκε και ο κ.Μητσοτάκης λέγοντας ότι με Βέμπερ στην ηγεσία της Κομισιόν θα ενισχυθεί η Frontex. Πρότεινε μεταξύ άλλων τη δημιουργία ευρωπαϊκού FBI και την ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των αρχών ασφαλείας των κρατών μελών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία θέσεων εργασίας. “Θα δώσουμε αυτό τον αγώνα μαζί με τη Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να ανοίξουμε νέο κεφάλαιο εδώ στην Ελλάδα με νέες επενδύσεις που θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Είμαστε το κόμμα που πιστεύει ότι το ελεύθερο εμπόριο δημιουργεί θέσεις εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι άλλοι πάντα ψήφιζαν εναντίον των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου και για αυτό δε δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας. Είμαστε υπέρ του ελεύθερου εμπορίου, για αυτό μπορούμε να δημιουργήσουμε 5 εκ θέσεις εργασίας” είπε.

Ο κ.Βέμπερ πάντως επέμεινε στη θέση του κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ τουλάχιστον με τις παρούσες συνθήκες, αναφερόμενος στη διεύρυνση της Ευρώπης. “Στην Ελλάδα γίνεται πολύς λόγος τι θα συμβεί με την Τουρκία Θα τελειώσει κάπου αυτή η διεύρυνση; Υπάρχει μία συζήτηση ανοιχτή για το που τελειώνει αυτή η διαδικασία. Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός εταίρος, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ μαζί τους για τη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά με τις εξελίξεις των τελευταίων δύο- τριών ετών στην Τουρκία, δε νομίζω ότι μπορεί η Τουρκία να γίνει μέλος της ΕΕ” είπε δείχνοντας εμμέσως την κυβέρνηση Ερντογάν. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα