Μιχαηλίδου: Η ΔΥΠΑ ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας

Διαβάζεται σε 2'
H Δόμνα Μιχαηλίδου
H Δόμνα Μιχαηλίδου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφθηκε την εκδήλωση “Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό”, όπου συμμετέχουν 100 επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας, με πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας.

 

Τη μεγάλη απήχηση που έχουν οι «Ημέρες Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στις τοπικές κοινωνίες τόνισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην οποία συμμετέχουν 100 επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας, με πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας.

Όπως είπε, πλέον, η ΔΥΠΑ έχει αλλάξει χαρακτήρα και ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι, το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το εξής γεγονός: ενώ το ποσοστό ανεργίας είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, εργοδότες στη χώρα μας που χρειάζονται εργατικό δυναμικό δεν το βρίσκουν. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντική η σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας με δράσεις που έχουν συγκεκριμένα και στοχευμένα χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που προσφέρει καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι, στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό», που πραγματοποιείται σήμερα έως τις 18:00, όσοι αναζητούν εργασία έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού, με στελέχη επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό. Είναι μία απευθείας επικοινωνία, χωρίς διαμεσολάβηση, στο πλαίσιο της οποίας οι υποψήφιοι υποβάλλουν τα βιογραφικά τους και πραγματοποιούνται συνεντεύξεις, με στόχο τις προσλήψεις, που είναι και το ζητούμενο.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, ο κλάδος του τουρισμού αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στην κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.

«Δουλειά μας και υποχρέωσή μας ως ΔΥΠΑ είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να βοηθήσουμε. Προς την κατεύθυνση αυτή, προγραμματίζουμε “Ημέρες Καριέρας” και ευρωπαϊκές διαδικτυακές “Ημέρες Καριέρας”, ενώ υλοποιούμε προγράμματα και δράσεις. Στόχος είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και το εργατικό δυναμικό της χώρας. Γι’ αυτό, διοργανώνουμε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Η επόμενη “Ημέρα Καριέρας” είναι στα Τρίκαλα στις 13 Απριλίου 2024 και μία ακόμα θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου και θα αφορά τη γαλάζια οικονομία» σχολίασε ο κ. Πρωτοψάλτης και συμπλήρωσε ότι οι δράσεις της ΔΥΠΑ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα