Μόσχα: Καλεί τον Έλληνα πρεσβευτή για εξηγήσεις – Δείχνει ΗΠΑ για τις απελάσεις

Μόσχα: Καλεί τον Έλληνα πρεσβευτή για εξηγήσεις – Δείχνει ΗΠΑ για τις απελάσεις
Το ρωσικό ΥΠΕΞ στην Μόσχα AP

Ανεβάζει τους τόνους η Μόσχα στο θέμα της απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, καλώντας στο υπουργείο Εξωτερικών τον Έλληνα πρεσβευτή. "Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων", σχολιάζουν πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη σήμερα ο Έλληνας πρεσβευτής στην Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα,

“Η Ουάσινγκτον κρύβεται πίσω από την αντι-ρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι η κλήση του κ. Φρυγανά πραγματοποιήθηκε την επομένη της δημοσιοποίησης πληροφοριών από το Interfax που θέλουν να “παγώνει” η προετοιμασία της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η αμερικανική κυβέρνηση, με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίδερ Νάουερτ, να εκφράζει τη στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα αναφέροντας σε ανάρτησή της: “Στηρίζουμε την Ελλάδα που υπερασπίζεται την κυριαρχία της”.

Πηγές ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικές πιέσεις

«Ισχυρισμοί περί δήθεν αμερικανικών πιέσεων προς την Ελλάδα ειναι απολύτως αβάσιμοι. Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν μια δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα. Δυσκολεύτηκαν να αντιληφθούν τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο εμπορικός μας στόλος στη διεθνή οικονομία και τα συμφέροντα που έχει η χώρα για να υπερασπιστεί αυτόν τον ρόλο. Δυσκολεύονται να αντιληφθούν το δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή και όλο βλέπει τρίτες δυνάμεις από πίσω. Και δυσκολεύονται επίσης στην προκειμένη να αντιληφθούν ότι δεν αφήνουμε να παρεμβαίνουν τρίτες δυνάμεις στα εσωτερικά μας», αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα