Μουζάλας: Έκκληση για συνεργασία και ανθρωπιά – Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι

Μουζάλας: Έκκληση για συνεργασία και ανθρωπιά – Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι
Justice and Home Affairs Council meeting in Brussels, Belgium on Nov. 18, 2016 / , 18 , 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Έκανε έκκληση για ανθρωπιά και συνεργασία, ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης τόσο των νησιωτών, όσο και των προσφύγων

Έκκληση στις τοπικές κοινωνίες απηύθυνε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας Στο Κόκκινο, ζητώντας να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και ανθρωπιάς, μετά το τραγικό δυστύχημα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου την Πέμπτη το βράδυ, που κόστισε τη ζωή σε μία γυναίκα και ένα παιδί τεσσάρων ετών.

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε σοκαρισμένος, όπως όλοι οι άνθρωποι, και έκανε έκκληση για ανθρωπιά και συνεργασία, ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης τόσο των νησιωτών, όσο και των προσφύγων.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι νησιώτες έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος από την προσφυγική κρίση», υπογράμμισε ο υπουργός, επιπλέον τόνισε ότι «είμαι βέβαιος ότι με το αντίστοιχο περυσινό πνεύμα ανθρωπιάς θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα που προέκυψαν και θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές ώστε να δημιουργήσουμε camp διαμονής και κλειστά κέντρα για να μπορέσουμε να ελέγξουμε και την μικροεγκληματικότητα που αναπτύσσεται».

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση του Ε.Κ. για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι κάθε παράγοντας αποσταθεροποίησης στην περιοχή επιβαρύνει και το προσφυγικό. Ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι ανεξάρτητα με την απόφαση αυτή θα πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα