Μπακογιάννη: Ο Βαρουφάκης δεσμεύτηκε να μην κάνει μονομερείς ενέργειες. Ο κ. Φίλης λέει 'μονομερώς θα υπογράψουμε'

Μπακογιάννη: Ο Βαρουφάκης δεσμεύτηκε να μην κάνει μονομερείς ενέργειες. Ο κ. Φίλης λέει 'μονομερώς θα υπογράψουμε'

Αντιπαράθεση Φίλη - Μπακογιάννη για μονομερή νομοθέτηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων (Vid)

Για μονομερή νομοθέτηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό με την οποία ζητούν την άμεση κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα εργασιακά ανέφερε, ότι είναι "άνευ αντικειμένου διότι προχωρά η κυβέρνηση στη νομοθέτηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων" και πρόσθεσε:

"Δεν είναι κανένα ρήγμα. Είναι μια θετική, θα έλεγα, πίεση. Προχωράμε. Το εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή την Παρασκευή. Είναι ο 5ος όρος της διαπραγμάτευσης. Μονομερώς θα νομοθετήσουμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα μας".

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές του κ. Φίλη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη είπε μιλώντας στην ίδια εκπομπή του MEGA: «Για να καταλάβετε σε τι σύγχυση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης την 20η Φεβρουαρίου σε αυτή τη συμφωνία την οποία υπέγραψε, λέει ρητά μέσα ότι η Ελλάς, η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια. Λέει ο κ. Φίλης "μονομερώς θα υπογράψουμε"».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι "τελείωσε η διαπραγμάτευση, πάει το τετράμηνο... νομοθετήσαμε και για την ακραία φτώχεια και για τις 100 δόσεις παρότι μας λέγαν απ΄έξω ο Κοστέλο και οι άλλοι ότι είναι μονομερής ενέργεια".

Στην ίδια εκπομπή ο κ. Φίλης και η κ. Μπακογιάννη είχαν οξεία αντιπαράθεση για τις τράπεζες με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί την κ. Μπακογιάννη να ζητήσει συγγνώμη για δηλώσεις της ότι θα υπάρξει capital control ενδεχομένως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία θα γίνει έλεγχος κεφαλαίων και αυτό σηματοδοτούσε τότε η δήλώση της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κόντρα Φίλη - Μπακογιάννη για τις διαπραγματεύσεις

SHARE:

24Media Network