Μπακογιάννης: Η Αθήνα μια πόλη προσβάσιμη και φιλόξενη για τα άτομα με αναπηρία

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών

Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών. Υποσχέσεις για αύξηση του αριθμού των πεζοδρομίων με ράμπες και η χάραξη ολοκληρωμένων διαδρομών για πρόσβαση στην πόλη.

Τα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών επισκέφθηκε την Τρίτη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα Άτομα με Αναπηρία.

"Είναι ενδεικτικό ότι στην Αθήνα από τα 24.000 πεζοδρόμια, μόνο τα 8.000 έχουν υποτυπώδεις ράμπες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Γεγονός που δυσκολεύει αφάνταστα τις μετακινήσεις τους στο κέντρο και τις γειτονιές" όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

"Στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των πεζοδρομίων που διαθέτουν ράμπες και αυτές να είναι απολύτως λειτουργικές. Ράμπες σε πεζοδρόμια με ελάχιστο πλάτος ελεύθερης ζώνης -όπως ονομάζεται- τουλάχιστον 1,5 μέτρο, χωρίς εμπόδια από τραπεζοκαθίσματα ή άλλες παρεμβάσεις οι οποίες δυσκολεύουν την διέλευση ή την καθιστούν αδύνατη.

Στο σχεδιασμό του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» είναι εκτός από τις διαπλατύνσεις και η χάραξη ολοκληρωμένων διαδρομών για  πρόσβαση στην πόλη  των Ατόμων με Αναπηρίες. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε σημεία άμεσου ενδιαφέροντος, όπως είναι τα νοσοκομεία και άλλες δομές που θεωρούνται βασικής προτεραιότητας.

Επίσης, η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Δηλαδή η ψηφιακή αποτύπωση των διαδρομών με χάρτες και χρονομέτρηση αποστάσεων.

Παράλληλα, με μηχανισμούς ειδοποίησης στα σημεία όπου εμποδίζεται η μετακίνηση και η πρόσβαση, θα μπορεί να υπάρχει άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις κλήσεις που κατέγραψε η Δημοτική Αστυνομία το 2017, το 11% περίπου, αφορούσε παράνομη στάθμευση σε ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπακογιάννης: Τον φασισμό τον πολεμάς με έργο στις γειτονιές

Συζήτηση Μπακογιάννη με κατοίκους στην περιοχή του Γκύζη

Μπακογιάννης: Ασφάλεια και ναρκωτικά στο επίκεντρό μας

SHARE: