Μπακογιάννης: Τα σκουπίδια και οι λακκούβες δεν έχουν κομματικό χρώμα

Μπακογιάννης: Τα σκουπίδια και οι λακκούβες δεν έχουν κομματικό χρώμα
Παρουσίαση της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη για την δημαρχεία της Αθήνας, με σύνθημα "Αθήνα ψηλά, Σηκώνουμε ανάστημα". Eurokinissi

Και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης. Σε εκδήλωση στο Γκάζι παρουσίασε τη «Φωνή Αρχών και Εμπιστοσύνης» για να σταθεί, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, «ξανά η Αθήνα όρθια» και στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα της ασφάλειας και των έργων στην Αθήνα

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον δήμο της Αθήνας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, έκανε απόψε ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Γκάζι, παρουσία εκατοντάδων Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τη «Φωνή Αρχών και Εμπιστοσύνης» για να σταθεί, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, «ξανά η Αθήνα όρθια».

“Τις επόμενες σελίδες θα τις γράψουμε όλοι μαζί, κόντρα σε όλους εκείνους που θέλουν να μας διχάζουν”, τόνσιε ξεκινώντας την ομιλία του. Αναφέρθηκε στην απόφαση του να εμπλακεί με την αυτοδιοίκηση όταν έθεσε υποψηφιότητα στο δήμο Καρπενησίου, αναφερόμενος και στον δολοφονηθέντα από τη 17Ν πατέρα του, Παύλο Μπακογιάννη.

“Μας έλεγαν παιδάκια, λιανοπαίδια. Αυτά τα παιδάκια έφεραν τα πάνω κάτω και έκαναν ένα ξεχασμένο δήμο πρότυπο. Εκεί κατάλαβα ότι αυτοδιοίκηση είναι η τέχνη και πολιτική της πραγματικής ζωής”, είπε.

Σημείωσε ότι είναι οι πρώτος αυτοδιοικητικός μετά από πολλά χρονια που δοκιμάζει την τύχη του στο δήμο της Αθήνας και υπογράμμισε ότι ξέρει πως η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός.

Εκανε λόγο για μία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους δημότες πάνω σε ορισμένες αρχές. Έθεσε καταρχήν το ζήτημα της ασφάλειας, τη ανάγκη ο δήμαρχος να είναι παρών (“εδώ ισχύει το γνωστό, τα παράπονα σας στο δήμαρχο” είπε χαρακτηριστκά)  και τόνισε: “Τα σκουπίδια και οι λακκούβες δεν έχουν κομματικό χρώμα”. Δήλωσε επίσης με νόημα “ερχόμαστε να δώσουμε τη μάχη για το σήμερα, όχι για το χθες”.

Ειδικότερα ως προς το θέμα της ασφάλειας, δήλωσε ότι πρέπει να επανακτηθέι ο δημόσιος χώρος. Πολιτισμός της καθημερινότητας σημαίνει ότι δίνουμε τη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια γιατί η Αθήνα έχει παραδοθεί σε οργανωμένες συμμορίες και την ανομία, είπε. Ανέφερε ότι ο δήμος μπορεί να πάρει απόφαση ότι αν και δεν έχει αποκλειστική αρμοδιότητα πρέπει να δώσει τη μάχη, να λειτουργήσει ως επισπεύδων και ως καταλύτης με έμφαση όχι μόνο στην καταστολή, αλλά και στην πρόληψη. Εκανε λόγο για συντονιστικό ρόλο του δήμου Αθηναίων ώστε “να διευκολύνουμε όλοι μαζί το έργο της ΕΛΑΣ”.

Ο κ.Μπακογιάννης μάλιστα παρέθεσε ένα αποφθεγμα του Κορνήλιου Καστοριάδη που έλεγε ότι στις πόλεις στο εξωτερικό περπατάς και εκπαιδεύεσαι, στην Ελλάδα περπατάς και παιδεύεσαι.

Αναφέρθηκε και στα έργα που πρέπει να γίνουν στην Αθήνα, διότι όπως τόνισε ο δημόσιος χώρος είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας. Μίλησε για παρεμβασεις ακριβείας, έργα σε κάθε γειτονιά και για κάθε γειτονιά, για την καθαριότητα, το πράσινο, την ασφάλεια, τους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τις παιδικές χαρές, τις πλατείες, για “ένα πλέγμα παρεμβάσεων για να αναδείξουμε τους κρυμμένους θησαυρούς της πολης”. Σημείωσε ότι η Αθήνα έχει κτηριακό πλούτο που έχει αφεθεί στην αφάνεια. Ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να βλέπουμε φοβικά τις ΣΔΙΤ.

Οι παρουσίες στην παρουσίαση της υποψηφιότητας Μπακογιάννη και το μοντέρνο “στήσιμο”

Χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε διαχωρισμός στις θέσεις μεταξύ πολιτικών προσώπων και υποστηρικτών, όσοι παρευρέθηκαν στο Piraeus 117 Academy  για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο της Αθήνας στάθηκαν όρθιοι στον, έτσι κι αλλιώς, συναυλιακό χώρο. Η μεγάλη αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη με αρκετούς να παραμένουν και έξω από τις πόρτες επι της οδού Πειραιώς.

 

 

Τα διαδικαστικά για την εκδήλωση με σύνθημα «Αθήνα ψηλά -Σηκώνουμε ανάστημα» συντονισε η Αλεξία Μπακογιάννη. Απο πολιτικά πρόσωπα ξεχώρισαν μεταξύ άλλων ο Νικος Δένδιας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιώργος Πατούλης (ο οποιος θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής), η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου  ο Βασιλης Κικιλιας, ο Βασιλης Οικονόμου, ο Θανος Πλεύρης, ο Σιμος Κεδίκογλου, η Έλενα Ραπτη, ο Γρηγορης Ψαριανος, ο Αργυρης Ντινοπουλος, η Άννα Καραμαλή, η Κατερινα Μαρκου, ενώ φυσικά το παρών δινουν και αυτοδιοικητικοί όπως ο κ.Τζιαχρήστος, ο κ.Αβραμίδης, ο Αντιδήμαρχος Αστικης Υποδομης του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολοπουλος κ.α.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε πάνω σε μια εξέδρα η οποία οδηγεί ανάμεσα στον κόσμο. Πίσω του εχει επιλέγει να κάθονται, κατά τα αμερικανικά πρότυπα, περίπου 50 νέοι άνθρωποι ενώ υπάρχει φυσικά και μετάφραση της ομιλίας στην νοηματική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα