Ο Μπακογιάννης καλεί σε συνέδριο για “δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα” τον Γκουαϊδό

Ο Μπακογιάννης καλεί σε συνέδριο για “δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα” τον Γκουαϊδό
O Xουάν Γκουαϊδό στην Κολομβία AP

Ο άνθρωπος που έχει ανακηρύξει τον εαυτό του μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας θα μιλήσει σε συνέδριο για ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία. Στο συνέδριο καλεί ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι σε εκδήλωση για τη νέα κανονικότητα που διαμορφώνει η πανδημία αλλά και την επίπτωση που αυτή έχει στα ανθρώπινα δικαιώματα (στην οποία προσκαλεί ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάνης) θα μιλήσει ο… Χουάν Γκουαϊδό.

Ο Βενεζουελάνος πολιτικός, ο οποίος έχει αυτοπροσδιοριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, έχει αποδεδειγμένα επιχειρήσει να ανατρέψει τον Νικολάς Μαδούρο όχι με απολύτως δημοκρατικό τρόπο.

Ο Γκουαϊδό επικαλείται λόγους που έχουν να κάνουν με την επιβίωση χιλιάδων συμπατριωτών του οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, καταπιέζονται από το καθεστώς Μαδούρο.

Ωστόσο, ο Γκουαϊδό δεν έχει εκλεγεί πρόεδρος ενώ τους τελευταίους μήνες έχει διαφανεί ακόμα και δυσαρέσκεια για τον ίδιο από τις ΗΠΑ διότι ο Μαδούρο, παρά τον μεγάλες δυσκολίες, παραμένει στη θέση του.


Στην εν λόγω εκδήλωση (8ο Athens, Democracy Forum) που διοργανώνεται από το Democracy and Culture Foundation και τους Times της Νέας Υόρκης, θα μιλήσει επίσης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση του οποίου έχει αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Στην πρόσκληση του Κώστα Μπακογιάννη στον Χουάν Γκουαϊδό αποδίδεται η ιδιότητα του προέδρου της Βουλής και όχι του μεταβατικού προέδρου της χώρας.

Στις τελευταίες εκλογές στη Βενεζουέλα πάντως, τον Μάιο του 2018, νικητής αναδείχθηκε ο Νικολάς Μαδούρο. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον πρόεδρο της χώρας για εκτεταμένη νοθεία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα