Ο Μπακογιάννης καλεί σε συνέδριο για "δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα" τον Γκουαϊδό

O Xουάν Γκουαϊδό στην Κολομβία
O Xουάν Γκουαϊδό στην Κολομβία AP

Ο άνθρωπος που έχει ανακηρύξει τον εαυτό του μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας θα μιλήσει σε συνέδριο για ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία. Στο συνέδριο καλεί ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι σε εκδήλωση για τη νέα κανονικότητα που διαμορφώνει η πανδημία αλλά και την επίπτωση που αυτή έχει στα ανθρώπινα δικαιώματα (στην οποία προσκαλεί ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάνης) θα μιλήσει ο... Χουάν Γκουαϊδό.

Ο Βενεζουελάνος πολιτικός, ο οποίος έχει αυτοπροσδιοριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, έχει αποδεδειγμένα επιχειρήσει να ανατρέψει τον Νικολάς Μαδούρο όχι με απολύτως δημοκρατικό τρόπο.

Ο Γκουαϊδό επικαλείται λόγους που έχουν να κάνουν με την επιβίωση χιλιάδων συμπατριωτών του οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, καταπιέζονται από το καθεστώς Μαδούρο.

Ωστόσο, ο Γκουαϊδό δεν έχει εκλεγεί πρόεδρος ενώ τους τελευταίους μήνες έχει διαφανεί ακόμα και δυσαρέσκεια για τον ίδιο από τις ΗΠΑ διότι ο Μαδούρο, παρά τον μεγάλες δυσκολίες, παραμένει στη θέση του.

Ο Μπακογιάννης καλεί σε συνέδριο για


Στην εν λόγω εκδήλωση (8ο Athens, Democracy Forum) που διοργανώνεται από το Democracy and Culture Foundation και τους Times της Νέας Υόρκης, θα μιλήσει επίσης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση του οποίου έχει αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Στην πρόσκληση του Κώστα Μπακογιάννη στον Χουάν Γκουαϊδό αποδίδεται η ιδιότητα του προέδρου της Βουλής και όχι του μεταβατικού προέδρου της χώρας.

Στις τελευταίες εκλογές στη Βενεζουέλα πάντως, τον Μάιο του 2018, νικητής αναδείχθηκε ο Νικολάς Μαδούρο. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον πρόεδρο της χώρας για εκτεταμένη νοθεία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κώστας Μπακογιάννης, Βενεζουέλα
SHARE:

24Media Network