Μπαλαούρας για ΠΓΔΜ: Δεν έχω αντίρρηση με το σκέτο 'Μακεδονία'

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας μίλησε για την ονομασία της ΠΓΔΜ και τη συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Χαρακτήρισε το ζήτημα, "τριτεύον" και ζήτησε να υπάρξει συμβιβασμός

Λίγες μέρες μετά την ατυχή αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα στην ΠΓΔΩ ως "Μακεδονία", που προκάλεσε ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, την οργισμένη αντίδραση και το σόου του Πάνου Καμμένου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, έριξε εκ νέου λάδι στη φωτιά.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στα Παραπολιτικά, είπε πως προσωπικά δεν θα είχε καμία αντίρρηση, να ονομαστεί η ΠΓΔΜ "Μακεδονία".

"Το ζήτημα είναι τριτεύον ζήτημα. Πρέπει να υπάρξει λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για το «Βόρεια Μακεδονία» ή το «Σλαβομακεδονία». Το Μακεδονία δεν θα το απέρριπτα προσωπικά", είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, εκτίμησε πως μετά το ζήτημα με τον, Γιάννη Μουζάλα, είναι επόμενο να ανοίξουν κι άλλα κανάλια με τους ΑΝΕΛ, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε κάτι συγκεκριμένο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια νέα αντίδραση από τους ΑΝΕΛ, για τη δήλωση του κ. Μπαλαούρα.

ΝΔ: Υποσκάπτεται η εθνική γραμμή

"Η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες.Έτσι υποσκάπτεται η εθνική γραμμή", υποστήριξε η ΝΔ με ανακοίνωση της.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση, μη κρίνοντας προφανώς ικανοποιητικό το άδειασμα κύκλων του Μαξίμου στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, από τις θέσεις του οποίου κυβερνητικές πηγές πήραν αποστάσεις, επαναλαμβάνοντας ότι η θέση της κυβέρνησης είναι: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Τίμιο, καθαρό και δουλευταρά" χαρακτηρίζει τον Μουζάλα βουλευτής των ΑΝΕΛ

Μουζαλιάδας συνέχεια: Καυγάς ΝΔ- ΑΝΕΛ, στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network