Μπαλαούρας: Ο Βαρουφάκης λέει την αλήθεια

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε πως εκ των πραγμάτων είχε μπει το ζήτημα του Grexit στο τραπέζι. "Δυστυχώς είχαμε μπει στο ευρώ με πολύ κακούς όρους επί Σημίτη και το πληρώσαμε στην πορεία αυτό", δήλωσε.

«Νομίζω ότι ο Βαρουφάκης λέει την αλήθεια», δήλωσε στον Αlpha 989 ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμος Μπαλαούρας, για τα περί συμφωνίας με τον πρωθυπουργό να απειλούν με grexit τους Ευρωπαίους.

 «Το περίφημο πρώτο εξάμηνο διαπραγματευόμαστε σκληρά. Δε νομίζω ότι βάλαμε το ζήτημα του Grexit χονδροειδώς, αλλά εκ των πραγμάτων έμπαινε. Δεν τα καταφέραμε στην διαπραγμάτευση. Όλοι πίστευαν ότι μία απειλή της Ελλάδας θα δημιουργούσε απειλή στην Ευρωζώνη. Αυτό δε μας κάθισε, διότι ο Ντράγκι δύο μήνες πριν την άνοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκανε την περίφημη πιστωτική επέκταση, δηλαδή έλεγε ό,τι και να γίνει εγώ θα δίνω λεφτά και αυτό το έκανε κόντρα στη Γερμανία. Αυτό δεν το είχε υλοποιήσει μέχρι που ήρθαμε στην κυβέρνηση», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

«Δυστυχώς είχαμε μπει (στο ευρώ) με πολύ κακούς όρους επί Σημίτη και το πληρώσαμε στην πορεία αυτό. Κάναμε έναν επώδυνο συμβιβασμό», πρόσθεσε.

«Ο Γιάννης Βαρουφάκης συνεχίζει τις μυθοπλασίες, επιχειρώντας να ξαναγράψει την ιστορία (του)» υποστήριξε νωρίτερα, με ανάρτησή του στο twitter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Ο αντπρόεδρος της κυβέρνησης ειδικότερα διέψευσε πως είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι όπως ανέφερε στη συνέντευξη του ο κ.Βαρουφάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δραγασάκης: Ο Βαρουφάκης συνεχίζει τις μυθοπλασίες

SHARE:

24Media Network