Μπόλαρης: Δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης
Ο βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης EUROKINISSI

Την απόφασή του να μην ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας υπογράμμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης σε συνέντευξή του

"Δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η δυσαναλογία που υπάρχει ανάμεσα στο κοινό αίσθημα, το δημόσιο αίσθημα, την κοινή γνώμη από την μία πλευρά και στην πολιτική που ασκείται είναι χαώδης και συνεπώς η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει" τονίζει ο κ. Μπόλαρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει:

"Η ασκούμενη πολιτική διαλύει την πραγματική οικονομία της χώρας, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι ο κορμός της οικονομίας της χώρας, αυξάνει δραματικά την ανεργία, διώχνει τα νέα παιδιά στο εξωτερικό και φέρνει την κοινωνική συνοχή στα όριά της. Μια τέτοια πολιτική δεν μπορώ να την εγκρίνω, δεν την εγκρίνω και φυσικά δεν προτίθεμαι να της δώσω παράταση".

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει ότι "οι μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και γι' αυτό θεωρώ πως το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας. Να λειτουργήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Να μη φτάσουμε στο σημείο να προκαλέσουμε με την ένταση προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα όποια συμφέροντα και οι όποιες σκοπιμότητες προβλήματα και στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στη δημόσια εικόνα της χώρας εντός και εκτός. Όλο αυτό είναι συνολική και συλλογική υποχρέωση και του πολιτικού κόσμου και όσων είναι στο δημόσιο λόγο και των ΜΜΕ και φυσικά των πολιτών. Είναι πάρα πολύ κρίσιμη σε αυτή τη διαδικασία η ψυχραιμία. Να σεβαστούμε τη λειτουργία των θεσμών. Να σεβαστούμε τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος".

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του ανεξάρτητου βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

-Κύριε Μπόλαρη, εκφράσατε την πρόθεσή σας να μην ψηφίσετε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιατί;

Η συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ανοίξει εδώ και έξι-επτά μήνες. Σχεδόν την επόμενη ημέρα από τις ευρωεκλογές. Η συζήτηση αυτή δεν άνοιξε στο πολιτειακό επίπεδο, δηλαδή με σεβασμό στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και στο πρόσωπό του, με χαρακτηριστικά αναζήτησης το ποιός είναι ο πιο καλός υποψήφιος για την προεδρία, με το μεγαλύτερο κύρος, τις σημαντικές διεθνείς σχέσεις, για να μπορεί να είναι χρήσιμος στην πατρίδα. Η συζήτηση άνοιξε πάνω στη βάση «θα ψηφίσετε ή όχι Πρόεδρο» ώστε να συνεχιστεί ο βίος της συγκυβέρνησης και το πρόγραμμα ύφεσης και λιτότητας που εφαρμόζεται στη χώρα.

Η απάντησή μου ήταν εξ` αρχής ότι η ασκούμενη πολιτική διαλύει την πραγματική οικονομία της χώρας, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι ο κορμός της οικονομίας της χώρας, αυξάνει δραματικά την ανεργία, διώχνει τα νέα παιδιά στο εξωτερικό και φέρνει την κοινωνική συνοχή στα όριά της. Μια τέτοια πολιτική δεν μπορώ να την εγκρίνω, δεν την εγκρίνω και φυσικά δεν προτίθεμαι να της δώσω παράταση.

Γι’ αυτό είπα εξ αρχής ότι δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Η δυσαναλογία που υπάρχει ανάμεσα στο κοινό αίσθημα, το δημόσιο αίσθημα, την κοινή γνώμη από την μία πλευρά και στην πολιτική που ασκείται είναι χαώδης και συνεπώς η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει.

-Κύριε Μπόλαρη, είστε ανεξάρτητος βουλευτής, κινείστε στο χώρο με άλλους συναδέλφους σας που συγκροτούν την ομάδα των ανεξαρτήτων. Πώς βλέπετε να κινείται αυτή η ομάδα που εν πολλοίς θα κρίνει κιόλας την εκλογή ή όχι Προέδρου;

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές έχουμε συγκροτήσει μια κοινοβουλευτική ομάδα για τις ανάγκες της κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Δεν έχουμε κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά. Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε κόμμα ούτε έχουμε κοινά ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Επομένως, στην περίπτωση αυτή ο καθένας θα ψηφίσει κατά συνείδηση, με την πολιτική του συνείδηση, με ευθύνη απέναντι στους πολίτες οι οποίοι τον έχουν εκλέξει. Θέλω να σας πω ότι οι μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και γι' αυτό θεωρώ πως το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας. Να λειτουργήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Να μη φτάσουμε στο σημείο να προκαλέσουμε με την ένταση προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα όποια συμφέροντα και οι όποιες σκοπιμότητες προβλήματα και στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στη δημόσια εικόνα της χώρας εντός και εκτός. Όλο αυτό είναι συνολική και συλλογική υποχρέωση και του πολιτικού κόσμου και όσων είναι στο δημόσιο λόγο και των ΜΜΕ και φυσικά των πολιτών. Είναι πάρα πολύ κρίσιμη σε αυτή τη διαδικασία η ψυχραιμία. Να σεβαστούμε τη λειτουργία των θεσμών. Να σεβαστούμε τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Είναι συνευθύνη μας.

SHARE:

24Media Network