Μπουλντόζες σε αιγιαλούς και δάση

Μπουλντόζες σε αιγιαλούς και δάση
Στιγμιότυπο απο την δόμηση στην πλαγιά του βουνού της Πάρνηθας Eurokinissi

Σε άμεσο χρόνο θα εμφανιστούν οι πρώτες μπουλντόζες στην Αττική για να γίνουν οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί λίστα των πρώτων εκατό.

Κατεδαφίσεις εξπρές τόσο σε παραλίες όσο και σε δασικές εκτάσεις περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αυθαίρετα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο σχεδιασμός θέλει να κάνουν την εμφάνισή τους μπουλντόζες σε αιγιαλούς και δάση ώστε να σταλεί ένα διπλό μήνυμα πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης που απαιτείται για να προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις από το Πράσινο Ταμείο, ώστε αμέσως μετά να επιλεγούν τα πρώτα εκατό- υπό κατεδάφιση- αυθαίρετα με βάση λίστα περιπτώσεων για 3.200 τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές από την στιγμή που θα γίνει η επιλογή των αυθαιρέτων που θα γκρεμιστούν θα σταλούν ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες τους τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν περάσουν οι μπουλντόζες. Συγχρόνως θα ειδοποιηθούν και οι αρμόδιες υπηρεσίες για να κόψουν παροχές ρεύματος και νερού. Εάν όλα κυλήσουν γρήγορα ενδεχομένως και πριν από το τέλος της επομένης εβδομάδας να γίνουν οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

“ Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει βήμα πίσω” δηλώνει στο NEWS 24/7 αρμόδιος υπουργός τονίζοντας πως το Μαξίμου έχει πάρει την πολιτική απόφαση για κατεδαφίσεις και θα την υλοποιήσει.

Κατά τ’ άλλα η κυβέρνηση επιταχύνει σε όλα τα επίπεδα με στόχο την άμεση αποκατάσταση των πληγών που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά και ήδη χορήγησε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση εφάπαξ των 5.000 ευρώ σε 18 από τις περιπτώσεις πληγέντων από την πυρκαγιά που υπέβαλαν την σχετική αίτηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα