Μυρσίνη Ζορμπά για fake news Γαβρά: Ψεύτικος ο “λογαριασμός μου” στο Twitter

Μυρσίνη Ζορμπά για fake news Γαβρά: Ψεύτικος ο “λογαριασμός μου” στο Twitter
Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά Eurokinissi

"Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός" είπε η κ. Ζορμπά,η οποία έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν άρχισε να κυκλοφορεί μια ψευδής είδηση για τον θάνατο του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι ακόμη και διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως η Washington Post, μετέδιδαν την είδηση επικαλούμενα tweet της νέας υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά.

Τα tweet αποδείχθηκαν ότι είναι «πλαστά», και όπως τόνισε η υπουργός Πολιτισμού σε δηλώσεις της και ο φερόμενος “λογαριασμός” της στο Twitter είναι επίσης ψεύτικος: «Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομα μου» είπε η κ. Ζορμπά, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζουν νέο τρόπο επιθέσεων εναντίον της.

Η κ. Ζορμπά είπε ότι έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης και πιστεύει ότι γρήγορα θα εντοπιστεί ο δράστης.

«Δυστυχώς οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Κώστας Γαβράς μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ και είπε ότι πληροφορήθηκε τον «θάνατό» του από δημοσιογράφο που του τηλεφώνησε. Ο σκηνοθέτης διαβεβαίωσε είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα