“Μυστική” συνάντηση Σαμαρά-Μπακογιάννη

“Μυστική” συνάντηση Σαμαρά-Μπακογιάννη
ΑΘΗΝΑ-Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε το Αναπτυξιακό Σχέδιο της Ελλάδας/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Όλες οι πληροφορίες για το τι συζήτησαν Σαμαράς με την πρώην συνδιεκδικήτρια του για την προεδρία της νέας δημοκρατίας. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του NEWS 247 (Vid)

Ρεπορτάζ: Βίκυ Σαμαρά, Γιάννης Πιτταράς

Μυστική συνάντηση είχαν ο Αντώνης Σαμαράς με τη Ντόρα Μπακογιάννη στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ μετράνε αντίστροφα οι ώρες για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και εκκρεμεί ο διορισμός του Έλληνα επιτρόπου στην ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, η συνάντηση κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κράτησε περίπου 40 λεπτά και έγινε στο σπίτι-γραφείο που διαθέτει ο κ. Σαμαράς στην οδό Μουρούζη.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν είχε την πρόθεση να δημοσιοποιήσει τη συνάντηση, η οποία αποκαλύφθηκε τυχαία.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές διέψευδαν πως η κ. Μπακογιάννη θα είναι η διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, όπως είχε γραφτεί στο πλαίσιο της σεναριολογίας των τελευταίων ημερών όμως η συνάντηση φούντωσε τις σχετικές φήμες.

Απομένει να δούμε και με την κοινοποίηση της συνάντησης των δύο τα σχόλια που θα προκύψουν τόσο από το περιβάλλον Σαμαρά όσο και από τη μεριά της πρώην υπουργού για να δούμε αν θα υπάρξει “γάμος” ή αν τελικά η κ. Μπακογιάννη μείνει εκτός κυβέρνησης και εκτός της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το Μαξίμου επισήμως δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης σε φόντο ανασχηματισμού και με δεδομένη την επιθυμία της κ. Μπακογιάννη να είναι εκείνη η Ελληνίδα Επίτροπος, αναφέροντας μόνον πως επρόκειτο για μία συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. με μία βουλευτή του κόμματος, η οποία ήταν κανονισμένη εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με δική της πρωτοβουλία. Η πρώην υπουργός είχε ζητήσει να δει τον πρωθυπουργό πριν από εννέα ημέρες.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως έγινε μία γενικότερη πολιτική συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Η κ. Μπακογιάννη ως γνωστόν έχει υποστηρίξει δημοσίως πως πρέπει η Ν,Δ να κάνει στροφή στο κέντρο και έχει διαφωνήσει με τη φορολογική πολιτική στο παρελθόν, κάνοντας λόγο για ανάγκη ελάφρυνσης.

Από την πλευρά της πρώην υπουργού έλεγαν επίσης ότι δεν έγινε συζήτηση για πρόσωπα εν όψει ανασχηματισμού και επιλογής του Έλληνα επιτρόπου.

Συνάντηση κοινωνικού χαρακτήρα στη οικία Καραμανλή

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την άλλοτε εσωκομματική του αντίπαλο στη μάχη για την ηγεσία της Ν.Δ, μετά από μακρό διάστημα ψυχρότητας, ήρθε μετά το δείπνο στην οικία του Αχιλλέα Καραμανλή προς τιμήν του πρώην ανώτατου διοικητή του ΝΑΤΟ Τζέιμς Σταυρίδη, στο οποιο ο κ.Σαμαράς παρακάθισε μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Επρόκειτο όμως για μία κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση, όπου δεν έγινε συζήτηση για την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, αλλά καθώς η κουβέντα διεξαγόταν στα αγγλικά και το τραπέζι ήταν προς τιμήν του κ.Σταυρίδη κυριάρχησαν οι διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη γειτονιά, τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα