“Μυστικός δείπνος” Στυλιανίδη- Τζιτζικώστα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ) MOTIONTEAM

Επαφές πριν και μετά το Πάσχα βουλευτών και στελεχών στην περιφέρεια, με μενού τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και τα εσωκομματικά της Ν.Δ, όπου εξακολουθεί να επικρατεί πάντως νάρκη. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Η εσωκομματική ανακωχή στη Νέα Δημοκρατία συνεχίζεται, κάτω από την ήρεμη επιφάνεια ωστόσο οι ζυμώσεις δεν έχουν σταματήσει, με άπαντες να θέτουν ως ορόσημο τον Ιούνιο και να αναμένουν την οριστική κατάληξη της διαπραγμάτευσης και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις που αυτή θα πυροδοτήσει, προς όποια κατεύθυνση.

Οι ημέρες του Πάσχα αποτέλεσαν, ιδίως για τους βουλευτές της περιφέρειας, ευκαιρία για επαφές και συζητήσεις με στελέχη και ψηφοφόρους. Από τις συναντήσεις της περιόδου των εορτών, ιδιαίτερο εσωκομματικό ενδιαφέρον είχε το δείπνο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα στο Clossar στη Θεσσαλονίκη με συνδαιτημόνες το βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκο Βαλεργάκη και τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Βάκη Φραντζή.

Το μενού περιελάμβανε (στο πνεύμα των ημερών) κατσικάκι, αλλά και πολιτική συζήτηση- προφανώς όχι ιδιαίτερα θετική για τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. Ο κ.Στυλιανίδης άλλωστε είχε προ των εκλογών αποστασιοποιηθεί σε πολιτικές επιλογές και μετεκλογικά άσκησε σκληρή κριτική τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ τασσόμενος υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου, όσο και σε εκδήλωση συνδικαλιστικών οργανώσεων κάνοντας λόγο για απώλεια του λαϊκού προσώπου της κεντροδεξιάς. Τις ημέρες των εορτών μάλιστα δεν περιορίστηκε στις επαφές στη δική του περιφέρεια, αλλά είχε τη Μεγάλη Εβδομάδα συνάντηση με το Νίκο Παναγιωτόπουλο στην Καβάλα και τον Κώστα Σκρέκα στα Τρίκαλα, ενώ χθες εθεάθη στη Φθιώτιδα παρέα με το Χρήστο Ζώη.

Ο κ.Τζιτζικώστας με το 70% των αυτοδιοικητικών εκλογών και μη έχοντας λησμονήσει ότι ο Αντώνης Σαμαράς κατέβασε υποψήφιο στην περιφέρεια το Γιάννη Ιωαννίδη, θέλει να παίξει το δικό του ρόλο και πραγματοποιεί επαφές με βουλευτές και στελέχη, στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνον.

Η παρουσία των προέδρων των δύο μεγαλύτερων δικηγορικών συλλόγων της χώρας έχει επίσης τη σημασία της και όχι μόνο από την άποψη της εκπροσώπησης ενός πολυπληθούς επαγγελματικού κλάδου (ο κ.Αδαμόπουλος άλλωστε είχε προκαλέσει την παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ το 2013 με επιστολή του σχετικά με τις καταγγελίες για διόγκωση του ελλειμματος του 2009), ενώ ο κ.Φραντζής ήταν πρόεδρος της ΝΟΔΕ επί προεδρίας Καραμανλή και παραμένει δραστήριος κομματικά.

Η γενική διαπίστωση απο τις επαφές με τη βάση της Ν.Δ την περίοδο των εορτών ήταν πως οι νεοδημοκράτες εξακολουθούν και κρατούν αποστάσεις (γεγονός που αποτυπώνεται άλλωστε και στις δημοσκοπήσεις) και ότι η φωνή της Ν.Δ δεν ακούγεται πλέον, καθώς εξάλλου το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη διαπραγμάτευση.

Το αποτέλεσμα αυτής αναμένουν έτσι κι αλλιώς όπως αναφέρθηκε άπαντες στη Ν.Δ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network