Ν. Ανδρουλάκης: Στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι ένα ποσοστό κοντά σε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Ανδρουλάκης: Στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι ένα ποσοστό κοντά σε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης Eurokinissi

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε στον NEWS 24/7 στους 88,6 τη διαφωνία του με την πρόταση Γεννηματά για λίστα στις ευρωεκλογές. "Ο λαός πρέπει να εκλέγει τους ευρωβουλευτές, όπως τους βουλευτές", είπε.

“Το κόμμα μου έφερε το σταυρό στις ευρωεκλογές το 2014. Οπως ο ελληνικός λαός εκλέγει τους βουλευτές του και τους αυτοδιοικητικούς, έτσι, δημοκρατικά, πρέπει να εκλέγει και τους ευρωβουλευτές του. Αιφνιδιάστηκα από τη θέση της Φ. Γεννηματά για την επαναφορά της λίστας στις ευρωεκλογές”. Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Υποστήριξε ότι οι ευρωβουλευτές που εκλέγονται με σταυρό έχουν πιο σημαντική παρουσία στο ευρωκοινοβούλιο και ότι η λίστα ενισχύει το δημοκρατικό έλλειμμα στην ΕΕ.

Ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε επίσης τα εξής: “Εχουμε έναν ιδεολογικό αντίπαλο, την ΝΔ που πρωταγωνιστεί στο χώρο της κεντροδεξιάς παρά τις ευθύνες της για τη χρεοκοπία. Στόχος μας είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί στον προοδευτικό χώρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε πλεονέκτημα στο χώρο πέρα της ΝΔ, της κεντροαριστεράς, η ισχύς του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανατραπεί. Στόχος μας είναι στις εκλογές να φτάσουμε κοντά στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ώστε μεσοπρόθεσμα να γίνει η ανατροπή. Οι 220.000 άνθρωποι που ήρθαν να ψηφίσουν στην εκλογή ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ από τη βάση αυτό ζητούν. Δεν θα υπάρχει επόμενη μέρα, δεν θα υπάρχει μέλλον, αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε ένα σημαντικό διψήφιο ποσοστό. Αν δεν πετύχουμε αυτόν τον στόχο, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είμαι κατά της λογικής των ίσων αποστάσεων. Το θέμα είναι οι απόψεις σου να είναι πλειοψηφικές”.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε σε σημερινό ψήφισμα που προώθησε ο ίδιος μαζί με άλλους Ελληνες ευρωβουλευτές για την αξιοποίηση του ειδικού ταμείου αλληλεγγύης για πρόληψη πλημμυρών και για την αποκατάσταση της περιοχής που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, ειδικά το Μάτι. Κατά τη γνώμη του, “ο κ. Τσίπρας έκανε μια ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο με το βλέμμα στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας και όχι με όραμα για την μεταμνημονιακή Ελλάδα. Εχουμε μπει σε μακρά προεκλογική περίοδο και οι συγκρούσεις θα κλιμακώνονται με ευθύνη Τσίπρα-Μητσοτάκη”. Υποστήριξε επίσης ότι η αναφορά του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ στην ανάγκη να λαμβάνονται αποφάσεις με ειδικές πλειοψηφίες φωτογραφίζει τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ψηφίσματα για τη Βενεζουέλα και την Κίνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα