Ν. Μηταράκης: Το τελικό ποσό των συντάξεων που καταβάλλεται είναι το σωστό

Νότης Μηταράκης
Νότης Μηταράκης EUROKINISSI

Αυτό που έχει γίνει αφορά σε λάθος στα εκκαθαριστικά, σημείωσε ο υφυπουργός Εργασίας. Τόνισε ότι σε περίπτωση ανάγκης επιστροφής χρημάτων, εννοείται πως αυτά θα καταβληθούν από την κυβέρνηση.

«Απ' ό,τι μου είπαν από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σήμερα το πρωί σε τηλεφωνική σύσκεψη που κάναμε, δεν υπάρχει λάθος στην καταβολή των συντάξεων. Οι συντάξεις καταβάλλονται με το σωστά υπολογισμένο ποσό» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος σε κάποια λάθη τα οποία έχουν εντοπιστεί στα εκκαθαριστικά.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «OPEN», ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι αυτό που έχει γίνει αφορά σε λάθος στα εκκαθαριστικά. «Ζήτησα, λοιπόν, από τη Δευτέρα, να γίνει και ένας νέος δειγματοληπτικός έλεγχος, προκειμένου να ελεγχθεί πως όντως καταβάλλονται σωστά οι συντάξεις. Συγκεκριμένα, ενώ, για παράδειγμα, στο χαρτί του εκκαθαριστικού μπορεί να αναγράφεται ένα λανθασμένα υπολογισμένο ποσό, στη σύνταξη που καταβάλλεται τελικά από τον Ιανουάριο του 2019 και μετά, παρακρατείται το σωστό ποσό. Άρα, υπάρχει μία διαφορά μεταξύ εκκαθαριστικού και πληρωμής» αποσαφήνισε ο ίδιος.

Ωστόσο, όπως τόνισε, σε περίπτωση ανάγκης επιστροφής χρημάτων, εννοείται πως θα καταβληθούν από την κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Κανένα θέμα μείωσης συντάξεων η αφορολόγητου"

Μηταράκης: Δύσκολο να πάρουν τα αναδρομικά οι συνταξιούχοι μέσα στο 2019

SHARE: