Ν. Μπίστης: Η ΝΔ υποχωρεί συνεχώς στη γραμμή Βορίδη

Ο Νίκος Μπίστης
Ο Νίκος Μπίστης EUROKINISSI

"Πολύ μετριοπαθή" χαρακτήρισε την στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στη ΝΔ, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Στη θεωρία Βορίδη για την ανάγκη στρατηγικής ήττας των "ελαττωματικών ιδεών" της Αριστεράς αναφέρθηκε ο Νίκος Μπίστης, μέλος της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπίστης ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο κ. Βορίδης είναι αυτόφωτος, έχει μεγάλες ικανότητες, μπορεί να τον συνδράμουν και άλλοι, αλλά στην πραγματικότητα δεν τους χρειάζεται. Σημασία έχει ότι ούτε ένας στην ΝΔ δεν διαφοροποιήθηκε από την ατζέντα αυτή λέγοντας ότι είναι μειοψηφική. Οι άνεμοι της ακροδεξιάς μέσα στην κεντροδεξιά αναπτύσσονται παντού στην Ευρώπη. Οι φίλοι μου του δημοκρατικού χώρου καταπίνουν αμάσητο τον κ. Βορίδη και τον κ. Γεωργιάδη ενώ εξανίστανται με κάθε ακρότητα του κ. Πολάκη και της κας Αυλωνίτου".

"Δεν είμαι σίγουρος -συνέχισε ο Ν. Μπίστης- ότι πιέζεται ο Κ. Μητσοτάκης. Πιο βολικό είναι οι το παιχνίδι των δυο ρόλων. Η ΝΔ υποχωρεί συνέχεια στη γραμμή Βορίδη, πχ στο μακεδονικό και στις εργασιακές σχέσεις. Ο κ. Βορίδης είναι συνιδιοκτήτης της ΝΔ, διαμορφώνει κατάσταση. Οι εξελίξεις που δαμορφώνονται είναι επικίνδυνες. Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη εξαφάνισης κάθε μορφής Αριστεράς, δεν παίζει. Κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν μέσα στη ΝΔ και όχι μόνο στη ΝΔ. Η Αριστερά έχει μια περιουσία ιδεών. Μπορούμε να πλακωθούμε αλλά όχι να εξαφανίσουμε τον άλλο. Το μήνυμα Βορίδη είναι "καμία εθνική συνεννόηση, πρώτος στόχος η εξαφάνιση της. Αριστεράς".

Κατά τον Ν. Μπίστη, "απέναντι στη ΝΔ το Κίνημα Αλλαγής έχει πολύ μετριοπαθή στάση, παρόλο που η ΝΔ ενσωματώνει με ταχύτατους ρυθμούς τη σκληρή και άκρδα δεξιά, που είναι το mainstream στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δει αυτοκριτικά το σύνολο της πολιτικής του το πρώτο εξάμηνο του 2015 και να δει τι Αριστερά θέλει να είναι, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις διαλόγου και συγκρότησης προοδευτικού μετώπου. Υπάρχει μια αυτοκτονική αντίληψη για την παράταξη, η σύμπλευση με την νέα Νέα Δημοκρατία που έχει επιθετικά στοιχεία στο εσωτερικό της, που θα ψήφιζε στο ευρωκοινοβούλιο την εξίσωση ναζισμού-κομμουνισμού".

SHARE:

24Media Network