Ν. Παππάς: Εντός του μηνός στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Έντονοι διαξιφισμοί του υπουργού Επικρατείας με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση της ΝΔ κατά τη διαπραγμάτευση

Μέσα στον Οκτώβριο θα καταθέσει ο υπουργός Επικρατείας το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παππάς καταλόγισε διγλωσσία για το θέμα των αδειών στη ΝΔ λέγοντας ότι τις προηγούμενες ημέρες η ΝΔ  έλεγε ότι δεν χρειάζονται άδειες. «Τώρα μας λένε ότι δεν  φέρνουμε το νομοσχέδιο για να εκβιάζουμε τα κανάλια» τόνισεκαι πρόσθεσε: «το νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή μέσα στο μήνα, θα ψηφιστεί και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο κ. Παππάς ανακοίνωσε ότι με το νομοσχέδιο θα δίνεται η δυνατότητα στην ΕΡΤ να λειτουργεί ως πάροχος ψηφιακού δικτύου. Επίσης θα προβλέπεται η σύσταση μητρώου διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης. «Θα μπορέσουμε όλοι να συμβάλουμε στην τακτοποίηση του χώρου του Διαδικτύου» είπε. 

Ο υπουργός Επικρατείας προκάλεσε, πάντως, την έντονη αντίδραση βουλευτών της ΝΔ (Ντόρα Μπακογιάννη, Βασίλης Κικίλιας και άλλοι) όταν κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχείρησε να ενδυθεί ψευδώς τον μανδύα του ευρωπαϊκού κόμματος.

«Η τριήμερη συζήτηση έχει και ένα ορφανό, τον νεοφιλελευθερισμό. Μόλις μας ενημέρωσε ο κ. Μεϊμαράκης ότι δεν είναι νεοφιλελεύθεροι» είπε ο κ. Παππάς με αποτέλεσμα να υπάρξουν φωνασκίες στα έδρανα της ΝΔ. «Θα σας περιμένουμε. Δεν θα αφήσουμε να ξεχάσει ο ελληνικός λαός ότι μας καλούσατε να συνυπογράψουμε τα χειρότερα» είπε ο κ. Παππάς στα έδρανα της ΝΔ προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις και οχλαγωγία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network