Να αντικατασταθεί το χαράτσι ζητά η ΔΗΜΑΡ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό. 
Η σύσκεψη ήταν συμβολικά η πρώτη ενέργεια του πρωθυπουργού μετά την απόφαση του Eurogroup.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό. Η σύσκεψη ήταν συμβολικά η πρώτη ενέργεια του πρωθυπουργού μετά την απόφαση του Eurogroup. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) G4PHOTOS

Μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών, ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Ελλάδα ζητά η ΔΗΜΑΡ. Επιμένει σε αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων

Μετά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη να βάλει θέματα στο τραπέζι ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη.

Παρά το ότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι το χαράτσι στα ακίνητα θα διατηρηθεί και το 2013, η ΔΗΜΑΡ δεν φαίνεται να συμφωνεί.

Συγκεκριμένα, ζητά μέτρα που θα ελαφρύνουν τους πολίτες και θα συμβάλλουν και στη μεγαλύτερη συγκέντρωση εσόδων, μεταξύ των οποίων η αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) από ένα μειωμένο ενιαίο φόρο ακινήτων, επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωση της ενόψει της άφιξης εκ νέου της Τρόικας στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Η ΔΗΜΑΡ σημειώνει επιπλέον ότι στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν είναι επίσης η μείωση της επιβάρυνσης από δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ο διακανονισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών με αυξημένο αριθμό δόσεων και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κούρεμα στο χαράτσι της ΔΕΗ - Εξαιρούνται ευπαθείς ομάδες

Στουρνάρας: Μένει το χαράτσι και το 2013

SHARE: