ΝΔ: Ακυρώθηκε ήδη ο διαγωνισμός. Δεν πρέπει να προχωρήσει σε Σαββίδη

1st Press Briefing at new New Democracy Party Headquarters, in Athens, on Aug. 24, 2016 /         ,  24 , 2016
1st Press Briefing at new New Democracy Party Headquarters, in Athens, on Aug. 24, 2016 / , 24 , 2016 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Τελειωτικό χτύπημα για το διαγωνισμό ο Καλογρίτσας, αδιανόητο να πάρει τηλεοπτική άδεια ο Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο

Ως «τελειωτικό χτύπημα» για την νομική, επιχειρηματική, οικονομική, πολιτική και συνταγματική αξιοπιστία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αντιμετωπίζουν στη ΝΔ την εξέλιξη με την οριστική έξοδο του κ. Καλογρίτσα εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής της πρώτης δόσης.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφουν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» να πάρει την άδεια ως πρώτος επιλαχόντας ο Ιβάν Σαββίδης και μάλιστα κάνουν λόγο για δύο «εικονικές συμμετοχές» εννοώντας αυτή των κ. Καλογρίτσα και κ. Σαββίδη.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου έχει ως εξής:

«Ο διαγωνισμός, που ήδη έχει καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης, σήμερα δέχτηκε τελειωτικό χτύπημα. Είναι προφανές ότι η Επιτροπή δεν είχε ελέγξει κανένα πόθεν έσχες και έχει βαρύτατες ευθύνες γι’ αυτό. Το αποδεικνύει η μη καταβολή του τιμήματος από τον δεύτερο οριστικό πλειοδότη, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις επιφυλάξεις μας.

 Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αδιανόητο η Επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη, που μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στο διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα.

 Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει στο κύρος αυτού του διαγωνισμού, που έχει ήδη πληγεί με δυο εικονικές συμμετοχές;

 Όλοι αναρωτιούνται. Το νέο έλεγχο πόθεν έσχες του κ. Σαββίδη θα τον διενεργήσει η ίδια Επιτροπή που, αποδεδειγμένα πλέον, δεν έκανε κανένα απολύτως έλεγχο πριν;

 Εδώ που φτάσαμε, η Κυβέρνηση έχει μόνο μια επιλογή: Να βάλει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία.

Αν δεν το κάνουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μόλις γίνει Κυβέρνηση».

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μετά τον Καλογρίτσα, ο Σαββίδης: Πώς θα προχωρήσει η διαδικασία για την άδεια

Προχωρούν τις άδειες, εστιάζουν στην αξιολόγηση

Τηλεοπτικές άδειες: Ο Ι. Καλογρίτσας ζήτησε παράταση 48 ωρών για την πρώτη δόση. Απορρίπτει η κυβέρνηση

Ι. Καλογρίτσας: 'Δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ σε αντίθεση με Αλαφούζο και Κοντομηνά'

SHARE: