ΝΔ: Αλλαγή ατζέντας μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Παυλόπουλου

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, στο Προεδρικό Μέγαρο..
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, στο Προεδρικό Μέγαρο.. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Στροφή στην καθημερινότητα και την οικονομία θέλουν να κάνουν στη ΝΔ αφήνοντας πίσω το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Τι ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αλλαγή πλεύσης στον κεντρικό πολιτικό της λόγο και επί της ουσίας αναπροσαρμογή των αιχμών της αντιπολιτευτικής της τακτικής θα επιχειρήσει η ΝΔ θέλοντας να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική παρακμή επαναλαμβάνοντας το αίτημά για εκλογές, στην Πειραιώς θεωρούν ότι στο εξής το βάρος πρέπει να δοθεί στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και όχι στις τηλεοπτικές άδειες.

Στην Πειραιώς εκτιμούν πως ότι έπρεπε να κάνουν στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών το έχουν κάνει. Τα όσα θεσμικά και πολιτικά ζητήματα προέκυψαν τα ανέδειξαν και ανέλαβαν τις σχετικές πρωτοβουλίες, με αποκορύφωμα την συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της «πολιτικής παρακμής» και της «κρίσης δημοκρατίας» που χρεώνει στην κυβέρνηση και στις πολιτικές παρεμβάσεις της τελευταίας ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως πρώτου πολιτειακού παράγοντα να προασπίσει τους θεσμούς.

Με άγνωστη την απάντηση που έλαβε ο κ. Μητσοτάκης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, το γεγονός είναι ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισαν να αλλάξουν τις ιεραρχήσεις των αντιπολιτευτικών τους μετώπων. Στο πλαίσιο αυτό οι παρεμβάσεις των στελεχών της ΝΔ θα επικεντρωθούν στα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας, στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο απλός πολίτης, εμμένοντας σε κάθε περίπτωση στη ΝΔ να διεκδικούν πρόωρες εκλογές.

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει σήμερα το μεσημέρι το παρών στη συνέντευξη τύπου της κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκης Κεραμέως και του βουλευτή Χρήστου Κέλλα για την παρουσίαση των προτάσεων της ΝΔ για τη βελτίωση του καθεστώτος δωρεάς οργάνων και μεταμοσχεύσεων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή η τακτική θα είναι και μια διέξοδος –όπως εκτιμούν ορισμένοι στο γαλάζιο στρατόπεδο- για την αντιμετώπιση της πίεσης που θα δεχτεί η ΝΔ από την κυβέρνηση να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ύστερα μάλιστα από την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που έσπασαν το αντιπολιτευτικό μέτωπο κατά της κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Μόνη λύση οι εκλογές

SHARE:

24Media Network