ΝΔ: Ανησυχούν για το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σε κλίμα αβροφροσύνης η παράδοση της σκυτάλης του εκπροσώπου τύπου από το Γιώργο Κουμουτσάκο στο Βασίλη Κικίλια, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Έντονο προβληματισμό εκφράζουν στην ΝΔ καθώς εκτιμούν η πορεία των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν καθιστά σίγουρο το κλείσιμο συμφωνίας ως τις 5 Δεκεμβρίου.

Ανώτερη κομματική πηγή σημειώνει ότι «υπάρχουν αρκετά ανοιχτά ζητήματα. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση έως τις 5 Δεκεμβρίου. Θα είναι άλλη μια χαμένη προθεσμία για την κυβέρνηση». Το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, κατά την ίδια πηγή, «είναι βασική προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα της χώρας. Η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις έχει το ένα μάτι στους πιστωτές και το άλλο στο εσωκομματικό της ακροατήριο»

Στο Μοσχάτο πιστεύουν ότι είναι αναμφίβολα θετική εξέλιξη η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και η έναρξη συζήτησης για την απομείωση του χρέους. Άλλωστε, όπως υπενθυμίζουν, «πρώτοι εμείς είπαμε ότι χρειάζεται διαφορετικό μείγμα πολιτικής, όμως από μόνα τους τα μέτρα αυτά δεν αρκούν για να αντιστρέψουν την πορεία της χώρας.

«Χρειάζονται και διαρθρωτικές αλλαγές και επίλυση του θέματος των τραπεζών, όσον αφορά τις διοικήσεις τους και τα κόκκινα δάνεια. Πρέπει επιτέλους να μιλήσουμε τη γλώσσα των επενδυτών και όχι των συνιστωσών προκειμένου να γίνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα», αναφέρει γαλάζια πηγή, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες. «Χρειάζεται ένα συνολικό restart της χώρας , μια τολμηρή φυγή προς τα εμπρός και αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει», εξηγεί.

Σε κλίμα φιλοφρονήσεων η αλλαγή σκυτάλης από Κουμουτσάκο σε Κικίλια

Μέσα σε κλίμα αμοιβαίων φιλοφρονήσεων, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της θέσης του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ.

Ο νέος εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ για την επιλογή του και χαρακτήρισε «τιμητικό» το νέο του ρόλο, ευχαριστώντας παράλληλα τον κ. Κουμοτσάκο «Η θέση του εκπροσώπου έχει να κάνει μέσα από εσάς, τους δημοσιογράφους, με την επικοινωνία της ΝΔ με την κοινωνία. Να περάσουμε δηλαδή το μήνυμά μας στις πλατιές κοινωνικές μάζες,. Η νέα ελπίδα είναι αλήθεια, λυτρώνει τον κόσμο», σημείωσε.

Ο απερχόμενος εκπρόσωπος Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «εξαίρετο συνάδελφος και φίλο» τον Βασίλη Κικίλια και ευχαρίστησε «εκ καρδιάς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μου ανέθεσε την ευθύνη της κρίσιμης θέσης του εκπροσώπου και τώρα κρίσιμο μου αναθέτει τον κρίσιμο τομέα εξωτερικών υποθέσεων,. Είναι βαριά η ευθύνη καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα ζητήματα, όπως το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι σχέσεις με την Αλβανία», δήλωσε.

SHARE: