ΝΔ: Αθέμιτη παρέμβαση της κυβέρνησης για να παγώσει η δικαστική έρευνα για το Μάτι

Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς EUROKINISSI

Βαριές αιχμές κατά της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, της Μαρίας Παπασπύρου που διενεργεί το διοικητικό έλεγχο και του Μαξίμου αφήνει η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωση της

"Η είδηση ότι παγώνει η εν εξελίξει δικαστική έρευνα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι είναι αδιανόητη και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου φέρει ακέραιη την ευθύνη γι αυτήν την εξέλιξη. Η εντολή της κ. Δημητρίου συνιστά αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών στους οποίους έχει ανατεθεί η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης", υποστηρίζει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας βαρύτατες αιχμές κατά της κυβέρνησης.

"Είναι δε, πέρα από κάθε νομική λογική, μια κατεπείγουσα ποινική έρευνα να διακόπτεται για να λάβει υπόψη της τα αποτελέσματα ενός διοικητικού ελέγχου που ξεκίνησε πριν από 15 μέρες από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου. Όχι μόνον διότι ουδείς γνωρίζει πότε ο διοικητικός αυτός έλεγχος θα ολοκληρωθεί, αλλά γιατί σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης" προσθέτει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει:

"Η ΝΔ καλεί τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσει απερίσπαστη την έρευνά της, χωρίς παρεμβάσεις που δημιουργούν βαριές σκιές για τους σκοπούς και τα κίνητρά τους. Πόσο μάλλον όταν ο διοικητικός έλεγχος γίνεται από την κ. Μαρία Παπασπύρου οι στενές σχέσεις της οποίας με το Μέγαρο Μαξίμου είναι αυταπόδεικτες."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέες ενέργειες στην έρευνα για τη φονική φωτιά στο Μάτι

SHARE: