ΝΔ: Δεν θα αφήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου

Το κτίριο της ΝΔ στην Πειραιώς
Το κτίριο της ΝΔ στην Πειραιώς EUROKINISSI

Στο στόχαστρο του Μοσχάτου μπαίνουν οι δύο νέοι γενικοί γραμματείς στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η ΝΔ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι διορίζει δικά του παιδιά και δηλώνει ότι θα ακυρώσει τους διορισμούς γγ στα υπουργεία.

Για επιβολή κομματικών εγκάθετων στις νευραλγικές θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων σε ολόκληρο το Δημόσιο, οι οποίες είναι πλέον βάσει μνημονιακής νομοθεσίας, κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει ότι δε θα αφήσει το ΣΥΡΙΖΑ “να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου” και προαναγγέλλει ακύρωση των διορισμών των γραμματέων τετραετούς θητείας.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή στάθηκαν οι επιλογές για γενικούς γραμματείς στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η ΝΔ κάνει λόγο για “μεθοδεύσεις που έγιναν -για προφανείς λόγους- μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. ”

ADVERTISING

Οπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση: “Το κόλπο είναι απλό: Από τους δεκάδες ικανούς υποψηφίους οι οποίοι διεκδίκησαν μια θέση γραμματέα -πιστεύοντας ότι θα ισχύσουν αξιοκρατικά κριτήρια- η αρμόδια Επιτροπή επέλεξε μόνο δύο ανά προκήρυξη. Και όλως τυχαίως, ο ένας εκ των δύο τελικών επιλαχόντων -και στα δυο υπουργεία- είναι ο σημερινός διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικός γραμματέας. Πρόκειται για τους κ. Δερματά (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Κλάπα (Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής) για τους οποίους η κυβέρνηση δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Οι συντάκτες των προκηρύξεων είχαν το θράσος να κάνουν κατά κυριολεξία copy paste τα βιογραφικά τους για να σιγουρευτούν ότι δεν θα γίνει κανένα λάθος στις προδιαγραφές των θέσεων. ”

Η ΝΔ δίνει στη δημοσιότητα τα επίμαχα σημεία από τις δύο πρώτες προκηρύξεις και τα βιογραφικά των δύο γενικών γραμματέων για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της. Όπως αναφέρει ειδικότερα: “ Για την θέση του κ. Δερματά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η προκήρυξη μοιάζει να είναι φωτοτυπία του βιογραφικού του που υπάρχει στο site του υπουργείου. Για δε τη θέση του κ. Κλάπα είναι απίστευτο αλλά πρόκειται για τη μοναδική προκήρυξη στην οποία ζητείται από τους υποψηφίους να έχουν οκτώ χρόνια εμπειρίας σε θέση υψηλής διοικητικής ευθύνης στο Δημόσιο. Όσο δηλαδή ακριβώς -ω του θαύματος!- ο κ. Κλάπας υπήρξε δήμαρχος στην Πρέβεζα.”

Η ανακοίνωση του Μοσχάτου καταλήγει σε υψηλούς τόνους: “ Ο στόχος της κυβέρνησης είναι εξόφθαλμος: Nα υπονομεύσει μέσω του τετραετούς διορισμού των δικών της παιδιών κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Αλλά δεν θα τους περάσει. Η ΝΔ δεν θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου. Επαναλαμβάνουμε κάτι που αρνούνται να αντιληφθούν τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο δυστυχώς και κάποιοι στο εξωτερικό, που κάνουν τα στραβά μάτια. Όλοι αυτοί οι διορισμοί θα ακυρωθούν. ”

Τέλος η ΝΔ, που κάνει λόγο για σκάνδαλο, δηλώνει ότι αναμένει με ενδιαφέρον τις τελικές επιλογές των δύο πρώτων αρμοδίων υπουργών κ. Σταθάκη και Βίτσα στους οποίους και εναπόκεινται οι τελικές αποφάσεις για το ποιοι θα διοριστούν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network