ΝΔ: Δεν “ξηλώνουν” Άδωνι, συνεχίζουν με Αυγενάκη

ΝΔ: Δεν “ξηλώνουν” Άδωνι, συνεχίζουν με Αυγενάκη
Άδωνις Γεωργιάδης και Λευτέρης Αυγενάκης στα έδρανα της Βουλής Eurokinissi

Στο συνέδριο της ΝΔ σε δυο εβδομάδες δε θα ληφθούν αποφάσεις για κατάργηση των θέσεων αντιπροέδρων καθώς ο Γεωργιάδης βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα εκλεγεί νέος γραμματέας καθώς ο νυν χειρίζεται τις δημοτικές εκλογές

Το “σφυροκόπημα” του ΣΥΡΙΖΑ στον Άδωνι Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ εν τέλει μάλλον διασφαλίζει τη θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ δια της Μαρίας Σπυράκη χθες προσέφερε απόλυτη κάλυψη στον κ.Γεωργιάδη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι καταθέτει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν να σταλεί το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία στη Δικαιοσύνη. Και σε ερώτηση του News 24/7 σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης των δύο θέσεων αντιπροέδρων του κόμματος στο συνέδριο της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 με 16 Δεκεμβρίου, απάντησε πως δε σχολιάζει σενάρια, προσθέτοντας ότι η ΝΔ βαδίζει “με όλα τα στελέχη της για τη νίκη στις εκλογές”.

Πράγματι όπως πληροφορείται το News 24/7, αν και η ιδέα κατάργησης των δύο θέσεων αντιπροέδρων του κόμματος είχε πέσει στο τραπέζι ως ένας εύσχημος τρόπος να φύγει από την πρώτη γραμμή ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος εκτός του ότι αποτελεί τον “εύκολο στόχο” του ΣΥΡΙΖΑ για Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ κάθε τόσο φέρνει σε αμηχανία το Μοσχάτο με την ακραία δεξιά ρητορική του και την επικοινωνιακή του πληθωρικότητα (τελευταίο παράδειγμα οι καταλήψεις), το ενδεχόμενο αυτό πλέον αποκλείστηκε. Ακριβώς διότι τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τον κ.Γεωργιάδη στο στόχαστρο, τυχόν κατάργηση της θέσης του θα ισοδυναμούσε με επίσημο άδειασμα και θα φαινόταν σαν αποδοχή ενοχής.

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι η κ.Σπυράκη σημείωσε ότι η ΝΔ προχωρά “με όλα τα στελέχη της”. Οπως έλεγε υψηλόβαθμό γαλάζιο στέλεχος, την ώρα που η ΝΔ δίνει τη μάχη για την αυτοδυναμία (και αυτή είναι μία κρίσιμη μάχη, καθώς στο Μοσχάτο καθόλου σίγουροι δεν είναι πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά θα μπει σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες), δεν υπάρχει περιθώριο για δυσαρεστημένους. Φαίνεται δε πως δεν υπάρχει τέτοιο περιθώριο ειδικά όταν αυτός που θα μπορούσε να δυσαρεστηθεί έχει ήδη φροντίσει να ενισχύσει όσο μπορεί την επιρροή του εσωκομματικά, μεταξύ άλλων με την πριμοδότηση “δικών του” στελεχών στις πρόσφατες εκλογές στις ΝΟΔΕ, αλλά και με τη δημιουργία μίας δικής του βάσης ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει απορριφθεί οριστικά και το σενάριο εκλογής νέου γραμματέα. Ετσι τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, είτε γίνουν Μάιο είτε Οκτώβριο, θα την οδηγήσει ο Λευτέρης Αυγενάκης, παρά τα περί του αντιθέτου σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα. Και αυτό καθώς στη ΝΔ αν και βλέπουν εκλογές ή Μάιο ή Οκτώβριο, δεν αποκλείουν βέβαια και έναν αιφνιδιασμό και θέλουν να είναι ανά πάσα ώρα έτοιμοι. Και κυρίως ο γραμματέας δεν μπορεί να αλλάξει έξι μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές τη στιγμή που ο κ.Αυγενάκης είναι ο άνθρωπος από το κόμμα που έχει αναλάβει τις επαφές με τους υποψηφίους δημάρχους ανά την περιφέρεια.

Εκείνο που σίγουρα θα αλλάξει σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο είναι πως όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές και έχουν λάβει το πράσινο φως για αυτό από το κόμμα, δε θα μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για την Πολιτική Επιτροπή. Ετσι για παράδειγμα ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, που είχε εκλεγεί δεύτερος σε σταυρούς στην προηγούμενη ΠΕ, δε θα θέσει υποψηφιότητα για το ανώτατο κομματικό όργανο, γιατί θα είναι υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα που θα προκύψει από τη διάσπαση της Β΄Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα